L’Espanyol continua sumant però segueix sense veure porteria (0-0)

Segon empat a zero consecutiu del RCD Espanyol i tercer partit que els davanters del conjunt periquito no veuen porteria. L’Espanyol ha passat de ser l’equip més golejat i un dels més golejadors, a no encaixar, però també a no materialitzar cap de les seves ocasions. No és un mal resultat a Gran Canària, tenint en compte que només el Reial Madrid hi havia rascat un punt en aquest estadi. Però les urgències són les urgències, i l’Espanyol, amb 7 punts en 8 partits, continua molt lluny de les posicions a què aspirava ser quan va arrencar la temporada.

Quique Sánchez Flores ha sorprès amb força canvis en l’onze inicial, especialment en la defensa, on Aarón ha estrenat titularitat en el lateral esquerre i Víctor Sánchez ha passat a ocupar la banda dreta en detriment de Javi López. Un Víctor Sánchez que, per cert, ha exercit de capità amb l’absència del d’Osuna sobre la gespa. L’altre gran novetat ha estat la presència de Salva Sevilla en la posició d’interior. El tècnic ha deixat a la banqueta a Hernán Pérez, Reyes i Jurado, i ha optat per posar a Piatti a la dreta i Sevilla a l’esquerra.

Kevin Prince Boateng i Leo Baptistao, possiblement els dos homes més desequilibrants sobre l’Estadi Gran Canaria, han tingut a les seves botes les dues ocasions més clares de la primera part. Primer ha estat el ghanès qui, després de rebre una extraordinària passada de Viera que ha descol·locat tota la defensa blanc-i-blava, ha xutat a boca de canó i ha obligat Diego López a treure una mà salvadora. El meta visitant ha hagut de tornar a intervenir en un fortíssim xut de Livaja des de més enllà de la frontal, desviant la pilota a córner.

Però si l’ocasió de Boateng era clara, encara més ho ha estat la de Leo Baptistao. El brasiler, en l’equador de la primera part, ha rebut en posició correcta guanyant l’esquena a la defensa canària i s’ha plantat tot sol davant el porter Lizoain. L’11 periquito però, s’ha confiat massa i en comptes de definir ha preferit fer la passada de la mort a Gerard Moreno, donant temps al central David Garcia perquè arribés al tall i desviés a córner un gol que estava cantat.

L’altra ocasió de l’Espanyol ha estat un intent de rematada de Gerard Moreno dins l’àrea petita després d’anticipar-se a David Garcia. El davanter de Santa Perpètua ha demanat penal.

Quique torna a signar l’empat

Boateng ha tornat a tenir el gol a les seves mans en una rematada tova dins l’àrea que ha aturat sense problemes Diego López. S’havien exhaurit ja els primers quinze minuts de la segona part sense que cap dels dos equips creés massa perill. Qui també ho ha intentat és Viera amb un xut centrat que ha blocat el porter gallec amb molta seguretat.

L’Espanyol ha tingut molts més problemes per finalitzar les jugades en el segon temps, i tampoc ha tingut massa ajuda de l’àrbitre, que s’ha equivocat assenyalant un fora de joc en una centrada de Piatti a Gerard Moreno, en la que el davanter tenia tot a favor per fer el 0 a 1.

El partit ha anat decaient amb el pas dels minuts i els canvis de Quique, més defensius del que és habitual, tampoc han ajudat gaire a què l’equip arribés amb claredat. Més arreplegat, l’Espanyol ho ha confiat tot a què algun dels seus homes d’atac aprofitessin alguna jugada aïllada en un contraatac i fessin el gol de la victòria. Les carreres de Gerard i Hernán Pérez no han estat suficients arguments per aconseguir desequilibrar el marcador, tot i que Gerard Moreno ha tornat a tenir el gol de la victòria amb una rematada de cap al minut 92 que ha sortit desviada per molt poc.