L’Espanyol cau amb el cap ben alt (0-1)

Derrota dolorosa de l’Espanyol per la importància dels 3 punts, però sobretot per l’escassa recompensa que s’ha endut en un dels millors partits que ha jugat el conjunt de Quique Sánchez Flores aquesta temporada a l’RCDE Stadium. L’Atlètic amb prou feines ha tingut 10 minuts bons que han estat suficients perquè el seu home més determinant, el francès Antoine Griezmann, fes l’únic gol de l’enfrontament. Els periquitos han disposat de bones ocasions però quan no ha estat Oblak, ha estat la falta de punteria, el que no ha permès als periquitos puntuar. Europa s’escapa, però amb la sensació que jugant així, tard o d’hora, arribarà.

L’Espanyol ha disputat una de les millors primeres parts de la temporada. I això que al seu davant hi tenia el tercer classificat de la Lliga i un dels semifinalistes de la Lliga de Campions. Un equip teòricament superior i ja incrustat, pel seu rendiment en els darrers anys, en la lluita per tots els títols juntament amb el Barça i el Reial Madrid. L’equip blanc-i-blau ha estat superior al seu rival, ha dominat la possessió de la pilota, ha combinat i l’ha moguda bé, s’ha plantat amb molta consistència al terreny de joc i ha tingut més opcions d’avançar-se al marcador.

De fet, l’Atlètic de Madrid només ha disposat d’una ocasió en un xut llunyà de Yannick Ferreira Carrasco que ha desviat sense problemes Diego López, molt atent. La bona col·locació dels futbolistes de Quique Sánchez Flores i el bon rendiment en la recuperació de David López, Víctor Sánchez i els davanters Caicedo i Gerard Moreno, actius en la pressió, han ofegat els matalassers, que no han aconseguit arribar a l’àrea perica en els primers 45 minuts.

L’Espanyol, en canvi, ha estat més participatiu i ha trepitjat amb certa freqüència la zona de càstig madrilenya, tot i no generar grans ocasions de gol. Només Jurado ha tingut una clara oportunitat per avançar l’equip català i l’ha tinguda només començar el partit. L’andalús no ha pogut aprofitar una bona jugada i assistència de Gerard Moreno i ha rematat una pilota morta a l’àrea per sobre el travesser.

Decideix el de sempre, Griezmann

Mateix guió en l’inici de la segona part, amb un Espanyol que ha continuat insistint, sense complexos, sense cap temor, malgrat l’entitat del rival que tenia davant. Ha aconseguit superar als de Simeone en els primers minuts, en els quals Pablo Piatti, com sempre hiperactiu a la banda, ha disposat de dues ocasions consecutives, un xut creuat que ha desviat Savic a córner i una rematada dins l’àrea en una posició franca que no ha engaltat bé.

L’Atlètic però ha començat a estirar-se a mesura que passaven els minuts, i això ha fet recular metres al quadre periquito. Superat l’equador d’aquest segon temps, el conjunt matalasser ha disposat d’una doble oportunitat per fer el 0-1 en els peus de Gameiro primer i de Felipe segon. Era l’avís del que finalment ha estat el gol d’Antoine Griezmann. Saul ha tocat de primeres i el davanter francès ha engaltat la pilota sense deixar-la botar, sorprenent per baix al porter periquito.

L’Espanyol no ha abaixat els braços i ha reaccionat molt de pressa. Amb una excel·lent acció personal, Baptistao s’ha plantat sol davant Oblak, però el porter eslovè ha refusat la pilota amb el cos. Després ha estat Gerard Moreno qui, amb una rematada de cap en la sacada d’un córner, ha fregat el gol davant una mala sortida del porter matalasser. Però aquesta vegada no hi ha hagut èpica. L’Atlètic, un equip expert en aquestes situacions, ha tancat files i ha defensat un 0-1 que ha estat massa càstig per una de les millors versions de l’Espanyol de tota la temporada.