L’Espanyol aprofita els errors del Dépor (1-2)

L’Espanyol ha sumat, novament, tres punt lluny de Cornellà-El Prat. Ho ha fet a Riazor (1-2) i davant un Deportivo que ha pagat cars els errors defensius comesos en una primera part desastrosa pels gallecs. Els gols de Leo Baptistao, avui titular, i de Gerard Moreno, han valgut als pericos, que recuperen la novena posició de la classificació.

Sense res a jugar-s’hi, però amb l’honor i les ganes de practicar bon futbol, l’Espanyol ha deixat una imatge certament decent en una primera part on el Deportivo s’ha complicat la vida amb la permanència. El domini ha estat local, però un greu error del central Arribas ha permès Leo Baptistao avançar els pericos en el minut 14. El brasiler, que ja va marcar en el darrer instant a Leganés, ha aprofitat la pífia del jugador del Dépor per encarar Lux i batre’l amb molta tranquil·litat.

Amb l’equip gallec tocat, i amb la seva defensa desordenada, els blanc-i-blaus -avui de negre- han aconseguit distanciar-se en el marcador amb un segon gol. Després d’una bona jugada individual de Piatti, marxant per la banda esquerra, Gerard Moreno ha tornat a batre el porter local amb una rematada al primer toc, ben col·locada a l’arrel del pal.

Amb el resultat encarrilat ha arribat el descans. Una pausa que ha modificat totalment el dibuix i ha fet equilibrar la balança, amb l’equip local més endollat i amb l’Espanyol menys intens. Ja en el primer minut, Florin Andone ha reduït la diferència en el resultat definint una fantàstica jugada del jove holandès Ola John, que ha marxat de tots els futbolistes que li han sortit al pas abans de reglar-li el gol al seu company romanès.

El Dépor ha seguit pressionant, bolcant-se sobre la porteria de Diego López, penjant pilotes a l’àrea i provant d’obrir la defensa catalana amb l’acumulació d’homes ofensius en la zona de perill. Arribas, el central que a la primera part havia comès un greu error, ha enviat una pilota al pal en una rematada de cap i Diego Reyes, el defensa de l’Espanyol, ha estat a punt de fer-se un gol en pròpia porteria mancant set minuts pel final.

Però el Deportivo s’ha precipitat i no ha aconseguit perforar, per segona vegada, la porteria perica. La tensió i l’ansietat han ennuvolat els atacs gallecs i no l’han permès prendre decisions amb claredat a partir de tres quarts de camp, on l’Espanyol ha estat capaç d’allunyar el perill.