Món Esport
Fer els deures abans de marxar de copes
  • CA

Fer una bona temporada passa per trencar la mala ratxa a domicili. Ho va dir ahir el mateix Rubi en roda de premsa i aquest dilluns, a Ipurua, l’Espanyol parteix amb la premissa de vèncer per a poder quallar una segona volta (21.00 h. / BeIN LaLiga). Amb la zona europea a 7 punts, els espanyolistes no poden deixar passar l’oportunitat de seguir connectats a la zona alta i, contra l’Eibar, compten amb arguments més que suficients per a poder-ho assolir. I és que més enllà de la pèssima notícia que va suposar la lesió de David López, que en tindrà per dues o tres setmanes, Rubi ja sap que podrà comptar amb els fins ara lesionats Mario Hermoso i Sergio García. Una alenada d’aire fresc per a un equip que precisava a crits de la recuperació de dues de les seves referències.

 

El tècnic blanc-i-blau, però, té números de rebentar avui totes les travesses fent debutar el jove Lluís López a l’onze titular. El Rubi, de fet, va reconèixer que Hermoso havia accelerat la seva recuperació davant la falta d’efectius en defensa i que, per a ell, no significava cap mena d’impediment jugar-se-la amb els joves de la Dani Jarque. “Tot el que sigui donar oportunitats a joves del planter no em fa enrere”, va explicar l’entrenador maresmenc mentre, en al·lusió a la tornada d’Hermoso, afegia: “És un cas molt especial. Per necessitats de la situació que estem travessant els jugadors estan fent un gran esforç per a poder estar a Ipurua. Si surten d’inici, però, és quelcom que encara s’ha de valorar”.

 

Ipurua, territori gairebé inexpugnable

 

Quatre dies després del Vila-real i tres dies abans del Betis, l’Espanyol fa un recés a la Copa del Rei amb un partit cabdal per a les seves aspiracions en aquesta Lliga Santander. Ipurua, essència del futbol basc, no és una plaça fàcil per als blanc-i-blaus, que només hi ha pogut aconseguir un triomf des que els blaugrana van ascendir a Primera Divisió. En aquella ocasió, el curs 2014-15, l’Espanyol de Javier Aguirre va aconseguir imposar-se a un Eibar en caiguda lliure amb gols de Sergio García, que avui podria tornar a l’onze, i de Christian Stuani, avui referència gironista i antagonista blanc-i-blau.

 

Amb un gener atapeït de partits i amb la plantilla gairebé al límit. Així arribarà l’Espanyol a Ipurua, i més sabent que superar el Betis en Copa del Rei i accedir a les semifinals de la competició del K.O és quelcom factible. Un context, doncs, que farà que segurament Rubi reservi alguns dels seus puntals i se la jugui amb Lluís López a l’eix de la defensa, en detriment d’un Mario Hermoso que encara no està al 100%. A la punta d’atac, finalment, Piatti podria ser titular després del gran partit que va quallar davant el Vila-real, mentre que Leo Baptistao té números de començar el duel a la banqueta.

 

Possible alineació: Diego López; Rosales, Naldo, Lluís López, Dídac Vilà; Marc Roca, Darder, Granero; Piatti, Baptistao i Borja Iglesias.  



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa