Món Esport
L’Espanyol també presenta un ERTO

L’Espanyol ha anunciat aquest divendres que, a conseqüència de la suspensió temporal de la competició i la situació excepcional que estem vivint, ha presentat davant l’autoritat laboral un expedient de regulació temporal d’ocupació per força major. “Aquesta sol·licitud s’acaba de realitzar de manera unilateral per motius d’urgència i responsabilitat amb l’entitat i els seus integrants”, ha comunicat el club blanc-i-blau a través d’un comunicat.

La mesura, que consisteix en una reducció de jornada del 70%, afecta jugadors, primers entrenadors, segons entrenadors i preparadors físics del primer equip masculí i femení, Espanyol B i Juvenils A i B. “Els afectats per aquesta decisió han estat degudament informats i han mostrat comprensió i respecte, fet que el club vol agrair en aquests complexos moments. Es preveu que tots plegats mantinguin certa activitat física amb plans d’entrenament individuals fins que no es pugui reprendre la competició”, ha explicat l’entitat perica.

L’autoritat laboral ha de resoldre sobre la sol·licitud realitzada per l’Espanyol, que tot i l’aplicació unilateral de l’ERTO ha decidit “obrir una taula de negociació amb totes les parts implicades per tal de valorar la situació, poder realitzar un seguiment dels esdeveniments i, si escau, adoptar de manera consensuada les mesures o decisions addicionals en funció dels esdeveniments que afectin la competició”. En solidaritat amb els afectats, “la direcció general i la direcció esportiva han decidit de manera voluntària una rebaixa anual dels seus salaris equivalent a la pèrdua anual dels afectats”.

L’entitat blanc-i-blava ha exposat que la plantilla del primer equip “entén la urgència i la delicada situació i ha mostrat la seva voluntat i predisposició per arribar a un acord amistós amb el club sense haver de prendre mesures laborals més dràstiques, permetent a l’entitat flexibilitzar els terminis dels havers salarials més immediats amb l’únic objectiu de salvaguardar i ajudar, des de la seva posició, a què el club tiri endavant en aquests mals moments”. “La plantilla ha expressat el seu compromís amb l’entitat apel·lant a la seva responsabilitat i col·locant, per davant de tot, el futur de club”, ha revelat.

“És una situació única i mai viscuda per la societat, pel futbol en general, pels professionals de l’Espanyol i per la família perica, que sabem que està patint. En tot cas i davant aquesta situació, hem de demostrar coratge i, sobretot, estar junts com a club, per guanyar en qualsevol de les circumstàncies que es vagin produint en el camí i així poder aconseguir la victòria que tots volem: superar sans aquesta situació”, ha finalitzat el comunicat del club català.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa