L’Espanyol, entre els equips involucrats en una presumpta trama de compra de partits

L’exgerent de l’Osasuna, Ángel Vizcay, ha afirmat aquest dimarts en el judici de l’anomenat cas Osasuna que, en la part final de les temporades 2012/13 i 2013/14, el club navarrès va arreglar diversos partits. Entre els equips acusats pel treballador s’hi troba l’Espanyol, que hauria firmat l’empat contra l’Osasuna en un partit a Cornellà-El Prat. El Getafe, el Valladolid i el Betis són els altres equips esquitxats per la trama.

Qüestionat pel fiscal, Vizcay ha afirmat que el 2013 es van pagar 150.000 euros al Reial Valladolid per guanyar el Deportivo i al Betis per guanyar el Celta. El mateix any es van donar “400.000 euros al Getafe perquè no guanyés a Pamplona” i “hi ha altres 400.000 euros per primes als jugadors establertes entre la directiva i la plantilla”. “Totes aquestes destinacions de diners es van parlar i es van decidir en la junta directiva de l’Osasuna“, ha revelat l’exgerent que ha relatat que en aquella època l’Osasuna no tenia diners i va demanar un préstec al familiar d’un directiu, Purroy.

La fiscal ha plantejat que els agents immobiliaris Albert Nolla i Cristina València, esquitxats també en aquesta trama, van signar, a canvi de 900.000 euros, un document “fabricat per justificar la sortida de diners d’Osasuna”. Preguntat sobre aquest plantejament, Vizcay ha dit que “entenc que va ser això, però no participava jo en aquesta comptabilitat”. A més, ha assenyalat que desconeixia si Albert Nolla i Cristina València van ser retribuïts per haver signat el text en qüestió.

Pel que fa a la temporada 2013/2014, sempre segons el relat de l’exgerent, el club va pagar 400.000 euros al Betis perquè guanyés el Valladolid i 250.000 euros al conjunt andalús perquè es deixés guanyar davant l’Osasuna. Així mateix, va pactar un pagament de 250.000 euros a l’Espanyol perquè es conformés amb l’empat en un partit disputat a Cornellà-El Prat, com va acabar passant (1-1). El conjunt perico no va acceptar perdre perquè també s’estava jugant la permanència i, de fet, la va segellar matemàticament aquella jornada, la 37a.Més notícies

Comentaris

    Ramon Gener 21, 2020 | 15:05
    Jo sempre he sospitat del final de la temporada anterior a llur trasllat a Tavèrnia. Més concretament els partits contra l'Athletic i el Corunya.
    CARLES. Gener 23, 2020 | 09:17
    I quin club no s'ha vist implicat durant la seva existència?

Nou comentari