Sergi Darder celebra el segon gol del partit davant el Vila-real | EFE

Continua l’estat d’eufòria permanent a l’RCDE Stadium. L’Espanyol ha quallat el millor partit de la temporada a casa, ha sabut patir davant el Vila-real i finalment s’endú un triomf que el catapulta a la part alta de la classificació (3-1). Hernán Pérez, Sergi Darder i Piatti, en última instància, han anotat els gols d’un equip de Rubi que continua fent mèrits per aspirar a tot. Quatre partits, quatre triomfs a Cornellà-El Prat: enguany, això va de debò.

Exhibició blanc-i-blava

L’Espanyol ha sortit avui més endollat que mai. Rubi ha apostat avui pel seu onze de gala amb l’única introducció d’un Hernán Pérez que ha tardat només cinc minuts en donar-li la raó al tècnic. Després d’un inici fulgurant on l’Espanyol ha gaudit de fins a dues ocasions clares, els blanc-i-blaus han rubricat el seu vendaval ofensiu amb una contra deliciosa culminada amb una subtil vaselina per Hernán (1-0). El Vila-real, sorprenentment tou en defensa, oferia una resistència innòcua davant l’enèrgic i dominador Espanyol, que ha estat amo i senyor del joc durant el primer quart d’hora.

Tant ha estat així, de fet, que Borja Iglesias ha fregat el segon gol en fins a tres ocasions consecutives; la primera, però, ha estat neutralitzada per Asenjo, en la segona ha errat estrepitosament en el control i en la darrera, més escurat, ha acabat rematant a l’exterior de la xarxa. L’afició s’ho passava bé i l’equip ho notava. Intensos en la recuperació, molt precabuts en defensa i amb unes transicions de llibre a la zona de mitjos, els de Rubi han continuat amb el degoteig constant d’ocasions davant un Vila-real sobrepassat.

Quan es fregava el descans, però, els ‘groguets’ han deixat l’Espanyol amb un pam de nas a través del gèlid i immerescut gol de la igualada (1-1). Tot i l’espera propiciada pel VAR –Ekambi estava inicialment en fora de joc, tot i que els col·legiats han considerat que no ha participat en l’acció-, una pilota perduda a l’àrea blanc-i-blava ha estat empesa pel punta camerunès, que feia pujar l’empat al marcador i, de retruc, feia destrempar la pericada.

Darder desferma l’eufòria

A la represa l’Espanyol només ha necessitat cinc minuts per ratificar el guió del primer temps. El conjunt visitant continuava mostrant-se molt dèbil davant un Espanyol imperial en totes les fases, menys en l’ofensiva. Els blanc-i-blaus, lluny de capficar-s’hi, han prosseguit amb la tònica atacant; mentre que el Vila-real, per part seva, ha intentat modular el seu joc estèril amb l’entrada de Carlos Bacca.

Tot i això, els minuts passaven i la frustració de l’equip de Rubi augmentava davant un bloc castellonec que guanyava terreny progressivament. L’entrada de Piatti, Melendo i Baptistao havien de servir per atorgar el toc qualitatiu que avui no havia pogut aportar Borja Iglesias. Però el destí, sorprenentment, ha volgut que fos Sergi Darder qui marqués el merescut gol de l’Espanyol per acabar rubricant el quatre de quatre a casa (2-1). Melendo la deixava enrere perquè el mallorquí, totalment sol al punt de penal, s’erigís com el justicier que necessitaven els de Rubi. Finalment i després que Diego López neutralitzés un mà a mà davant un desaparegut Gerard Moreno, Piatti ha culminat una contra per sentenciar el partit (3-1)