Sense angúnies ni alegries. Així acabarà la temporada de l’Espanyol si no hi ha un gir de guió inesperat a la Lliga. La dolorosa ensopegada al Villamarín va enfonsar les aspiracions europees d’un equip irregular que, després de 29 jornades, encara no ha concatenat dues victòries consecutives a la competició domèstica. És un clar símptoma de la manca d’estabilitat de l’equip blanc-i-blau, triomfador aquesta temporada enfront del Barça, el Madrid i l’Atlètic de Madrid, però incapaç contra rivals a priori més assequibles. Amb 14 punts de marge sobre el descens, l’Espanyol està virtualment salvat. No patirà, però tampoc pot mirar massa més amunt de la desena posició, l’últim objectiu que ha fixat Quique Sánchez Flores, ara a quatre punts. La setena plaça, que donarà dret a jugar l’Europa League, està a vuit unitats de distància, una quimera per a un conjunt condemnat a viure en terra de ningú.

L’Espanyol perd l’últim tren

 

Després dels triomfs contra el Madrid i la Reial Societat de fa pocs dies, pel Villamarín passava l’últim tren per anar a Europa. L’Espanyol no hi va pujar, ni tan sols ho va intentar. Al camp del Betis, ni rastre de l’equip que, feia menys d’una setmana, havia remuntat als donostiarres a còpia de fe i futbol. Aquell conjunt, que semblava que havia redreçat el rumb després de patir una depressió que de poc no li complica la vida a la Lliga, es va diluir sota la pluja de Sevilla i va dilapidar les poques esperances europees que li quedaven amb la mateixa facilitat que havia il·lusionat a la seva afició, molt necessitada d’alegries -en va tenir prou amb un parell de bones actuacions a casa-. Una de freda i una de calenta pels pupils de Quique, que ja no creuen com abans en el seu tècnic i que veuen, resignats, com se’ls escapa una altra temporada sense pena ni glòria. A hores d’ara, el repte és no abaixar els braços i acabar el curs amb dignitat, sense deixar-se anar. De tota manera, aquest final de Lliga es farà molt llarg.

 

Què passarà amb Quique?

 

La rebregada del Villamarín va confirmar la tendència bipolar dels blanc-i-blaus, que han fet un pas enrere en relació a la temporada passada. Fa un any, a la jornada 29, tenien vuit punts més que ara. Amb aquells guarismes actualment serien setens. Tot plegat constata la “involució” que advertia Quique Sánchez Flores, a la picota des de fa setmanes. Què passarà amb el seu futur? Segons L’Esportiu, no es pot descartar cap escenari. El club sondeja el mercat d’entrenadors, però fins que s’acabi el curs no s’asseurà a parlar amb el tècnic madrileny, que encara té un altre any de contracte. Toca esperar.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa