Els Reis només deixen un punt a Cornellà (1-1)

Empat just a Cornellà. Després d’una primera part molt fluixa on cap dels dos equips ha arribat amb claredat, Espanyol i Deportivo han ofert una emocionant segona part amb dos gols i molt bones ocasions a ambdues porteries. Borges ha avançat als visitants amb una rematada de cap i Gerard Moreno ha empatat quatre minuts després. Jurado ha estavellat una pilota al travesser en l’últim minut i Javi Fuego ha fallat el refús a porteria buida.

Quique ha tornat a sorprendre amb una nova variant tàctica davant l’absència de Leo Baptistao. El tècnic ha donat entrada a Salva Sevilla i ha assegut Felipe Caicedo. L’entrada de Sevilla ha permès Jurado jugar més avançat i amb més llibertat de moviments, però no ha donat els fruïts que s’esperava. El de Sanlúcar de Barrameda ha entrat poc en joc, Gerard Moreno gairebé no ha estat assistit i Hernán Pérez tampoc ha aparegut.

I és que el primer temps ha estat avorridíssim i gairebé no s’han vist ocasions de gol. Com a mínim, cap de clara. L’Espanyol ha arrencat amb empenta i decidit, però de mica en mica el ritme ha anat baixant de decibels. Només Piatti ha portat cert perill amb les seves centrades, però cap d’elles ha trobat rematador. El Deportivo ha tingut únicament una ocasió de gol, un xut de Bruno Gama que ha sortit desviat per la dreta de Roberto.

S’ho deixen tot pel segon temps

El partit s’ha revolucionat en la segona part i en poc més de 5 minuts hem vist més perill a ambdues àrees que en tot el primer temps. La primera ocasió ha estat de Jurado, que no ha sabut definir davant Tyton després de rebre una passada de Gerard. Immediatament després ha respòs Borges amb una extraordinària volea que s’ha estavellat contra el travesser. I tot seguit ha estat Piatti qui ha fallat un u contra u amb Tyton, una altra vegada amb una gran assistència de Gerard.

Quan l’Espanyol semblava que estava més a prop del gol ha arribat el gerro d’aigua freda. Celso Borges ha rematat amb el cap un córner des de la dreta i ha fet el 0-1. Roberto ha pogut fer més per parar la pilota. Però només quatre minuts després, al 63, Gerard Moreno ha aprofitat una errada defensiva de l’ex de l’Espanyol Sidnei a l’àrea petita per rematar a plaer i fer l’1-1.

El Deportivo, lluny de conformar-se, ha buscat la porteria de Roberto amb més insistència després de l’empat. En una d’aquestes Joselu ha estat molt a prop de fer gol però David López ha salvat ‘in extremis’ i ha desviat la pilota a córner. L’entrada de Melendo i Caicedo per uns apagats Salva Sevilla i Hernán Pérez no han servit de massa al quadre periquito. I el partit s’ha anat apagant. Quan el partit ja moria, una falta botada des de l’esquerra per Jurado s’ha estavellat al travesser i Javi Fuego, tot sol, ha fallat el refús sense porter. Ha tingut el gol de la victòria l’Espanyol en el temps afegit però la pilota no ha volgut entrar.