El RCD Espanyol Special, en el seu debut a LaLiga Genuine
El RCD Espanyol Special, en el seu debut a LaLiga Genuine | RCDE

El RCD Espanyol Special va debutar el passat cap de setmana a LaLiga Genuine, una nova competició endegada per la Lliga que està formada per equips amb jugadors que tenen discapacitat intel·lectual. Des de fa més d’un any, l’Espanyol Special forma part de l’estructura del club, en gran part, gràcies al desig de Manel Algeciras i Xavi Tendero -els actuals entrenadors-, dos pericos que porten treballant més de 20 anys amb persones amb discapacitat intel·lectual. “Per què no fem alguna cosa amb l’Espanyol?”, es van preguntar un dia tornant de Cornellà-El Prat. Així, fa tres anys van crear una associació Special d’amics pericos que va esdevenir en l’equip oficial de l’entitat a partir del MIC Integra 2016. “Em va trucar un responsable de l’àrea social del club pocs dies abans que comencés la competició, que es disputa per Setmana Santa. De seguida ens vam posar d’acord per muntar una plantilla de jugadors -ja sota el paraigua de l’Espanyol. Vam jugar el MIC i el vam guanyar”, relata Algeciras en relació a la fundació de l’equip més especial de l’entitat blanc-i-blava.

Compromís del club

 

“Tots els nostres jugadors estan afiliats a la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual i són socis o simpatitzants de l’Espanyol. Tots són pericos“, va explicar Xavi Tendero en roda de premsa. “És un gran orgull vestir aquests colors, els del meu equip”, va concloure il·lusionat Víctor Fernández, capità del conjunt blanc-i-blau. Des de la signatura de l’acord de col·laboració, l’entitat catalana s’està bolcant amb el seu projecte més inclusiu, segons assegura Tendero: “El club ens cedeix roba, material, les instal·lacions de Sant Adrià per entrenar… L’Espanyol està molt compromès amb les persones que tenen altres capacitats i aquest compromís demostra els valors de l’entitat”.

 

Integració a través de l’esport

 

A Catalunya hi ha uns 3.800 esportistes federats que tenen discapacitat intel·lectual. Manel Algeciras, que treballa amb ells a la Federació des de fa més de 20 anys, explica la finalitat inclusiva que té el projecte que dirigeix a l’Espanyol al costat de Xavi Tendero: “Volem que s’ho passin bé, que juguin a futbol, que coneguin gent nova i que viatgin a llocs nous. A través de l’esport, mostrem a la societat les capacitats que tenen els integrants de l’equip“. Segons la Laura Solà, educadora social que col·labora amb el RCDE Espanyol Special, “la competició aporta als jugadors beneficis físics i també psicosocials, com ara aprenentatge de valors i una millora de la seva autoestima, que afavoreixen a la seva integració a la societat“.

El RCDE Espanyol Special, que gairebé compta totes les seves competicions per victòries, ha arrancat amb bon peu LaLiga Genuine, que es disputarà durant quatre caps de setmana al llarg de la temporada. A Vila-real, primera seu de la competició, els blanc-i-blaus van guanyar els tres partits de futbol 8 que van disputar i ja lideren la classificació, que té 17 equips -Girona, Nàstic i Reus també hi participen. “Juguen molt bé, és un espectacle veure’ls competir”, assegura Manel Algeciras. Tan ell com Xavi Tendero es mostren molt il·lusionats amb un projecte que uneix la seva passió per l’Espanyol amb la seva dedicació a l’esport amb persones que tenen discapacitat intel·lectual.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa