Món Esport
Els nois de la casa impulsen l’Espanyol (2-0)
  • CA

Qui els ho anava a dir. Fa un any, quan l’Espanyol era a punt de consumar el cataclisme del descens, Nico Melamed i Javi Puado tenien una vida ben diferent. El menut de 19 anys encara es guanyava les garrofes al filial i el ‘9’ es veia forçat a sortir cedit davant la manca d’oportunitats a Primera. Gairebé 365 dies després, la situació ha canviat radicalment. L’Espanyol és a Segona, sí, però ells son els protagonistes d’un triomf davant el Castelló que catapulta els blanc-i-blaus cap al liderat en solitari de la Liga Smartbank (2-0). Els espanyolistes aconsegueixen el campionat d’hivern en un partit on han anat de més a menys i marcat per una primera meitat on s’ha vist, per fi, un equip ambiciós i coral.

Més líders

Sàvia nova. Si quelcom té aquest Espanyol és això. Atrapats a Segona Divisió, els blanc-i-blaus fan camí en una categoria que esperen que sigui transitòria però no obsolescent. Que serveixi per alguna cosa i se’n tregui quelcom de profit. I sembla que sí, que l’Espanyol en traurà l’eclosió de Nico Melamed. Amb cos de nen però una ambició gegantina, el menut futbolista criat al planter blanc-i-blau està entestat a demostrar que ha arribat al primer equip per quedar-s’hi. Que res impedirà la seva progressió i que, si per aquelles coses li barren el pas, tirarà la porta a terra. Va demostrar-ho a Sabadell, va demostrar-ho a Cartagena i ho ha demostrat aquest diumenge. I és que Melamed ha necessitat només 7 minuts per enviar la pilota al fons de la xarxa i demostrar que té el poder de ser diferencial si se li donen oportunitats (1-0).

Però no tot se centrava en la figura del jove atacant. Més enllà de la seva aparició, l’Espanyol s’havia proposat aprofitar l’ensopegada del Mallorca sent més intens que mai. Només així podria sotmetre un Castelló que, tot i gaudir d’una clara ocasió d’Zlatanovic ben neutralitzada per Diego López, ha vist ràpidament que avui no en trauria res positiu de l’RCDE Stadium. A la mitja hora, la fortuna s’ha aliat amb Javi Puado que en una jugada d’allò més entravessada ha fet pujar el segon al marcador (2-0). Els espanyolistes havien fet el més difícil i només calia demorar-ho per aferrar-se al liderat amb solitari de la Liga Smartbank.  

A la represa, l’Espanyol ha prosseguit amb la mateixa tònica de la primera meitat i David López hauria pogut celebrar el tercer si Javi Puado, en clar fora de joc, no hagués intercedit en la jugada. Ha estat, però, l’única nota a destacar d’una segona meitat massa densa i on els de Vicente Moreno s’han limitat a mantenir l’avantatge. L’Espanyol, que aprofita la derrota del Mallorca davant Las Palmas, és més líder.



Més notícies
L’Espanyol fa els deures a Burgos i l’Olot es queda lluny del miracle
Notícia: L’Espanyol fa els deures a Burgos i l’Olot es queda lluny del miracle
Comparteix
Els blanc-i-blaus pateixen per guanyar un rival de segona B i l’Olot es veu clarament superat per l’Osasuna
L’any nou se li entravessa a l’Espanyol (1-0)
Notícia: L’any nou se li entravessa a l’Espanyol (1-0)
Comparteix
L’Espanyol cau per la mínima a Las Palmas en un partit marcat per l’erràtica intervenció del VAR i les errades pròpies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa