El tren europeu torna a passar de llarg (0-1)

L'Espanyol, incapaç d'atacar amb coherència, cau amb un Sevilla de mínims i veu com les esperances europees s'escapen altra vegada de Cornellà-El Prat

Els futbolistes del Sevilla celebren la diana de Ben Yedder

Els futbolistes del Sevilla celebren la diana de Ben Yedder | EFE

Europa sembla que quedarà, altra vegada, en un somni inassolible. En un dia propici per donar un cop de puny sobre la taula, vèncer i presentar la credencial europea per aquest final de curs, l’Espanyol ha dinamitat totes les seves opcions en concedir massa davant un Sevilla de serveis mínims a Cornellà-El Prat (0-1). Un penal infantil de Mario Hermoso i amb una incapacitat flagrant per atacar, l’Espanyol ha vist com Ben Yedder ha fet miques les esperances europees executant a la perfecció la pena màxima. Al final, el Sevilla s’endú els tres punts i sembla que el tren europeu torna a passar de llarg.

 

L’Espanyol dinamita les seves opcions

 

Europa és una d’aquelles paraules maleïdes des que l’Espanyol va deixar enrere l’etapa de Montjuïc. A vegades per manca d’ambició i d’altres per manca de qualitat, els blanc-i-blaus no han estat capaços encara de trencar un malefici que perdura des que els espanyolistes, precisament, van caure contra el Sevilla en la tan recordada final de Glasgow de l’any 2007. Després de la tempesta, però, diuen que sempre arriba la calma. I qui sabia, abans del partit, si un triomf podia servir per donar un cop de timó definitiu per afrontar l’últim tram de la Lliga amb possibilitats reals d’entrar de ple en la lluita europea.

 

La primera meitat, però, ha estat de domini clarament sevillà. Si bé és cert que sense massa ocasions clares, els de Caparrós han estat capaços d’anar inclinant de mica en mica la balança i deixar clar que, més enllà del contratemps que ha significat la destitució de Machín, la qualitat és un grau. Sense fer soroll però lligant-se a la figura de l’intermitent Banega, els andalusos han posat en relleu la seva superioritat tècnica i han sotmès un Espanyol ja disposat a defensar des que va trobar la fórmula per sortir de la nefasta ratxa de mitjans de temporada. I sort n’han tingut dels de Rubi, incapaços de mantenir una constància ofensiva i sense poder connectar amb Borja Iglesias, que Banega i Ben Yedder no han estat prou encertats en dues ocasions claríssimes a la primera meitat.

 

Desconnexió, penal i gol  

 

Disposats a revertir l’excessiva dinàmica defensiva, els blanc-i-blaus han aprofitat la represa per advertir el Sevilla que es volia fer un salt per buscar objectius més emocionats fins a finals de curs. Accentuant la pressió i donant encara més ritme a la pilota, l’Espanyol ha intentat forçar la màquina, coneixedor que el Sevilla arribava a Cornellà-El Prat després d’una agònica pròrroga a Praga. Però quan les coses pintaven millor per a l’Espanyol: desconnexió, penal i gol visitant (0-1). Mario Hermoso ha comès una pena màxima de pasarell sobre André Silva i Ben Yedder l’ha executada a la perfecció per enfonsar els blanc-i-blaus quan semblaven disposats a capgirar la tònica.

 

I amb el conjunt de Caparrós crescut després d’haver trobat en gol quan no el buscava, Rubi no ha tingut altra opció que buscar més presència a la zona de mitjos amb l’entrada d’un Oscar Melendo que, incomprensiblement, avui ha encetat el partit a la banqueta. Sense possessió ni esme, l’apàtic Espanyol s’ha servit de la figura de Melendo, i de la posterior entrada del ‘Chucky’ Ferreyra, per, com a mínim, intentar sumar un punt. Ofegant el Sevilla amb més ganes que talent, els de Rubi han pogut tancar els de Caparrós a la seva àrea i, fins i tot, haurien pogut empatar a un quart d’hora pel final si Darder no s’hagués precipitat en diverses rematades propícies a la frontal. Puado, finalment, ha estat el darrer cartutx blanc-i-blau en entrar per Naldo. Però ni així, ni provant-ho a la desesperada, l’Espanyol ha pogut salvar un ‘puntet’. Per més inri i després d’una tangana final, el col·legiat ha expulsat Sergi Darder, que ha recriminat a Soriano que no sabés guanyar i celebrés el triomf amb un gest desagradable contra l’afecció perica, es perdrà el derbi contra del Barça previst per a la pròxima jornada. 

Nou comentari