Món Esport
El Girona enrojola l’Espanyol (0-1)
  • CA

El Girona ha tret els colors a l’Espanyol, un equip sense rumb en plena crisi de joc i de resultats que s’acosta perillosament a la zona de descens. El projecte blanc-i-blau trontolla en presència de Chen, que avui ha vist en directe la desfeta del seu club. El conjunt de Machín, merescut vencedor del primer Espanyol-Girona de la història de la Lliga, el nou derbi català, ha tingut les idees més clares i ha executat molt millor el seu pla. Per part local ni rastre de la rebel·lia que demanava Sánchez Flores ahir en sala de premsa. Sense ànima. Els pericos, avui en dia immersos en la lluita per la permanència, no troben la manera de recuperar l’efectivitat de fa un any i desprenen tristesa i frustració sobre el terreny de joc. Passa el mateix amb la graderia de Cornellà-El Prat, que per primera vegada ha demanat el cessament de Quique.

Immobilisme de Quique

 

Cap novetat a l’onze de l’Espanyol. Tot i el mal funcionament de l’equip blanc-i-blau en Lliga i la transcendència de l’enfrontament contra el Girona, Quique no ha sacsejat l’equip i ha mantingut els seus homes de confiança. Ho ha pogut fer perquè Competició va retirar-li a David López la groga que va veure a Ipurua. Per la seva part, Machín ha solventat els seus problemes a la rereguarda -Muniesa, Alcalá i Bernardo han estat baixa-, principal maldecap del tècnic per afrontar el partit del RCDE Stadium, amb la reconversió de Timor com a central. Ramalho i Juanpe l’han acompanyat a l’eix de la defensa de tres del conjunt gironí.

 

El Girona ha començat més còmode que no pas el conjunt local. D’inici, la pressió visitant ha asfixiat la sortida de pilota l’Espanyol, sobrepassat pel 3-4-2-1 de Machín i l’ímpetu gironí. Des del xiulet inicial Stuani, Portu i Borja García han tret de polleguera als defenses de Quique sense que el domini i la sensació de perill fos capitalitzat pel Girona en forma de gol. A l’Espanyol ni rastre de Darder, Jurado i Gerard Moreno; fonts d’inspiració dels blanc-i-blaus.

Un Espanyol espès

 

Al 7′ Ramalho ha disposat de la primera del partit. La seva rematada ha marxat per sobre del travesser. El pas dels minuts ha estabilitzat la defensa de l’Espanyol, sense espais per explotar i igualment espès en estàtic. El partit, a poc a poc més equilibrat, afavoria encara als visitants, pacients i controladors enfront d’un rival gairebé inofensiu. Al llarg del primer temps només un cop de cap molt tou de David López (21′) i una fuetada enverinada de Piatti desviada (39′) per Bounou han inquietat la porteria gironina. Borja García, amb un xut llunyà escopit per Pau López (19′), i altra vegada Ramalho (32′), que ha vist com Hermoso refusava sobre la línia el seu cop de cap, han fregat el 0-1 visitant.

 

Quan semblava que el partit arribaria al descans amb empat, Timor ha fet el primer gol del primer Espanyol-Girona de la història de la Lliga. El migcentre avui reconvertit a central ha recollit una pilota a l’àrea petita i ha perforat la xarxa de Pau López després d’una acció d’estratègia visitant per tancar una primera part negra d’un Espanyol trist que ha recordat al d’Ipurua.

 

Altra vegada l’Espanyol s’ha vist amb l’obligació de remuntar un marcador advers. Molta feina per un equip anodí amb la pilota que només ha fet 11 gols en 14 partits de Lliga. A l’inici del segon temps Quique ha tret a Piatti per fer-li lloc a Hernán Pérez, un agitador nat per desordenar les idees d’un Girona metòdic i funcional. Pocs minuts més tard ha entrat Granero en lloc de Javi Fuego per tal d’estimular l’associació per dins dels pericos.

 

Les necessitats d’un i altre han fet que l’Espanyol, un equip deprimit al qual li pesa molt dur la iniciativa del joc, prengués el domini de la pilota. El Girona, condicionat pel gol de Timor, ha fet un pas enrere amb l’objectiu d’abrigar-se més a prop de la seva àrea i de contenir les ofensives blanc-i-blaves, gairebé sempre conduïdes per Gerard Moreno. El perpetuenc ha tingut la primera del segon temps després de robar una pilota a Pere Pons en zona perillosa. L’acció ha acabat amb un xut massa creuat del 7 perico (63′), protagonista també d’un cop de cap (70′) a centrada de Víctor Sánchez que gairebé significa l’empat.

 

Sense massa arguments -els mateixos que ha ofert al llarg de tota la temporada- l’Espanyol ho ha intentat fins al final amb l’esperança que el Girona revisqués un déjà vu i tornés a perdre punts en l’últim tram de partit. No ho ha aconseguit. De fet el Girona podria haver tancat la victòria abans del xiulet final perquè Portu, al descompte, ha estavellat una pilota al travesser. El triomf visitant enlaira als de Machín -se situen a un punt d’Europa- i enfonsa als blanc-i-blaus, enrojolats pels seus veïns i decaiguts després d’una nova desfeta a la Lliga que fa saltar totes les alarmes a Cornellà-El Prat. L’equip perico necessita un torniquet ben aviat perquè el projecte que prometia un Espanyol a Europa es dessagna.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa