Món Esport
El Girona, el segon equip de Catalunya?
  • CA

 

El Girona i l’Espanyol es jugaven avui quelcom més que tres punts. Es queixava Quique Sánchez Flores a la prèvia del partit que els de Machín estan ocupant el terreny que li pertoca al club blanc-i-blau a Catalunya i no s’equivocava. Sota l’atenta mirada de Chen Yansheng, màxim propietari de l’Espanyol, els pericos han sucumbit per culpa d’un gol al vorell del descans de Timor.

Els gironins amenacen el lloc de “segon equip de Catalunya” dels pericos. Cau simpàtic el Girona a Catalunya i els culers, majoritaris, es posicionen al costat dels de Machín, empipant el rival de la ciutat, accentuant que el Girona va per davant a la taula i simpatitzant socialment amb el que representa el recentment ascendit.

 

Rivalitat política a la graderia

 

En aquest contrast entre els dos equips catalans també hi ha entrat el factor polític. Els seguidors del Girona desplaçats des del nord-est del país (uns 350) s’han arrencat amb crits “d’independència” i “llibertat” a la segona meitat. Els càntics han quedat ràpidament ofegats per xiulets majoritaris a la graderia de Cornellà-El Prat. 

La política de “no ficar-se en política” de l’Espanyol és elogiada pels seus aficionats i avui, bé per desacord amb les proclames o bé per desacord amb utilitzar el futbol per fer política, Cornellà el Prat ha clamat contra els crits de la grada gironina. Sigui com sigui, el Girona menja terreny, si més no aquesta temporada, a l’Espanyol. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa