Món Esport
El filial de l’Espanyol torna a Segona B
  • CA

Fa un any l’Espanyol B de David Gallego va descendir a Tercera Divisió. Així i tot, el club va decidir fer confiança en el tècnic surienc i mantenir-lo a la banqueta del filial blanc-i-blau per mirar de tornar el seu equip a Segona B. Després d’una temporada de rècord, ahir l’entrenador del Bages va culminar la gesta amb l’anhelat ascens.

Un filial de rècord

 

Gallego va tornar a dirigir l’Espanyol B després de cinc partits com a entrenador interí del primer equip. “M’he tret un pes de sobre. Als que atribuïen que Gallego havia baixat a Tercera, ara ja el teniu a Segona B“, va dir el tècnic del filial blanc-i-blau després del 4-2 (0-0 a l’anada) enfront del Compostela. La golejada en la tornada de l’eliminatòria d’ascens directe és la cirereta a un curs per emmarcar. L’Espanyol B, que es va proclamar campió de la categoria a sis jornades del final de la Lliga, ha fet el rècord històric de punts (90) del grup cinquè de Tercera Divisió, superant la xifra del Palamós (88 punts) de la temporada 1996/97.

 

La bona feina de Gallego a la banqueta del filial i del primer equip -va sumar 13 punts de 15 com a substitut de Quique Sánchez Flores les darreres cinc jornades- només l’entela la manca d’oportunitats dels joves a Primera Divisió. I és que cap dels jugadors de l’Espanyol B ha debutat oficialment aquesta temporada amb el primer equip, al contrari del que havia succeït un any abans amb la generació Chen: Quique va donar l’alternativa a Marc Roca, Aarón Martín, Marc Navarro i Òscar Melendo. Tanmateix, Álex López, Pipa i Puado faran el salt l’estiu que ve. Caldrà veure si convencen a Rubi per quedar-se a l’Espanyol o busquen minuts a fora a través d’una cessió o un traspàs. “Seguiré treballant com he fet fins ara, m’il·lusiona jugar a Primera amb l’Espanyol però ja veurem què passa”, va declarar Puado, el Pitxixi del filial perico, després de l’ascens a Segona B.

Torna el derbi de filials

 

L’Espanyol B ha pujat de Tercera Divisió i el Barça B de García Pimienta va consumar ahir el seu descens de Segona A cap a Segona B. Això vol dir que el curs que ve tornarà el derbi de filials. Coses del futbol, fa 12 mesos el conjunt de Gallego va perdre la categoria després de perdre (0-2) contra l’equip blaugrana, llavors dirigit per Gerard López.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa