Món Esport
El Coliseum, l’escenari del “no donem per a més” de Quique
  • CA

Primer va ser Ben Yedder i després Stuani. Tots dos, en aquest ordre, han aconseguit submergir l’Espanyol en la primera ‘mini crisi’ del curs. Si bé és cert que l’equip de Rubi no ofereix símptomes preocupants de defalliment, també ho és que els blanc-i-blaus veuen com es rebaixa el suflé europeu amb les primeres dues ensopegades consecutives de la temporada. El calendari, per si fos poc, fa pujada. Getafe, Barça, Betis i Atlètic de Madrid s’interposen ara al camí d’un Espanyol que necessita més que mai tornar a aferrar-se a la bona dinàmica que va mostrar durant els primers partits.

 

Per això mateix, doncs, és de màxima prioritat trencar tota mala astrugància al sempre complicat Coliseum Alfonso Pérez.  Els blanc-i-blaus visitaran el feu madrileny sent conscients que no hi guanyen des del 2013 i, per més inri, sabent que un dels gols que va donar el triomf aquell any va anar a càrrec de l’ara controvertit i assenyalat Cristian Stuani.

 

L’escenari de la claudicació de Quique

 

Rubi tancarà el cicle a Getafe. Va ser al mateix Coliseum Alfonso Pérez on Quique Sánchez Flores va articular la frase que ara tothom recorda: “Estem veient quines són les nostres limitacions. Ens mirem al mirall i veiem que potser no donem per a més. Hem d’assumir la realitat i seguir empenyent, però jo a l’agost ja vaig preveure que la temporada seria complicada”.

 

Doncs bé, la realitat està del tot assumida i aquest Espanyol, sense Gerard Moreno, Aarón, Navarro, Fuego i Jurado, es mira al mirall sense complexos i es veu cinquè a la taula. Ho fa, a més, amb una plantilla més curta i amb menys experiència, però amb un futbol que, de moment, dona els seus fruits i situa l’Espanyol on mai va ser capaç de situar-lo l’entrenador madrileny.

 

El maleït Coliseum

L’Espanyol va caure l’any passat per la mínima a Getafe | EFE

La darrera vegada que l’Espanyol es va endur els tres punts de Getafe, Javier Aguirre s’asseia a la banqueta i l’equip lluitava per eludir el descens. L’estadística, però, ha estat molt negativa des d’aquell encontre. Amb permís de l’any que el club ‘azulón’ va passar a Segona Divisió, l’Espanyol només ha estat capaç de sumar-hi un punt en quatre visites. Més enllà d’un empat sense gols el curs 2013-14, l’Espanyol no ha estat capaç de capgirar el guió i ha encadenat tres resultats negatius: 2-1, el curs 2014-15; 3-1, la temporada 2015-16; i un 1-0 l’any passat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa