Pau és el segon porter de la Lliga que més pilotes ha aturat | EFE

Després de la seva cessió al Tottenham de Pochettino, Pau ha tornat amb força a l’Espanyol. En aquest inici de Lliga, s’ha convertit en un dels millors jugadors del conjunt català aprofitant la baixa de Diego López, operat al maig d’una bursitis al genoll dret. L’ex porter del Reial Madrid ja està pràcticament recuperat de la seva lesió i molt aviat estarà llest per competir un lloc a l’onze amb l’olotí, que acaba contracte el juny vinent i encara no ha renovat. A Quique, qui assegura que té “dos porters titulars”, se li presenta un dilema sota pals: mantenir a Pau (22 anys) o donar l’alternativa a Diego López (35 anys), amb contracte en vigor fins al 2020. La decisió del tècnic, a més a més, pot complicar la continuïtat del jove futbolista al club blanc-i-blau.

Erasmus a Anglaterra

 

Pau va marxar de l’Espanyol per la porta del darrere. A la temporada del seu debut, fou peça clau en la consecució de les semifinals de la Copa del Rei 2014/15, però després de rebre 62 gols a la Lliga 2015/16, ja afermat com a primer porter, va anar-se’n a la recerca d’oportunitats. L’olotí va ser un dels principals assenyalats per la feblesa d’un equip completament desfet en defensa i, amb la incorporació de Roberto -primer fitxatge de Quique a la banqueta blanc-i-blava-, el club li va deixar molt clar que ja no confiava en ell com a titular.

 

“Necessitava sortir. L’any a fora m’ha anat molt bé, he treballat molt amb en Toni Jiménez”, explica Pau López sobre la seva experiència a Londres. Tot i que no va debutar oficialment amb Pochettino i només va disputar set partits amb l’equip sub 23 dels spurs, Pau ha tornat més madur i ha demostrat que pot competir perfectament per ser el porter titular de l’Espanyol, “un equip molt diferent” al de la seva primera etapa a l’entitat, com manifesta ell mateix.

Dolç retorn a l’Espanyol

 

Després de set jornades de Lliga, l’Espanyol no troba a faltar a Diego López. Pau, que ha encaixat 11 gols en set partits havent visitat el Camp Nou, el Bernabéu, el Sánchez-Pizjuán i l’Estadi de la Ceràmica, és el segon porter de la competició que fa més parades i té una mitjana de 3.43 aturades per partit -la de Diego López de l’any passat fou de 2.80 aturades per enfrontament-. Setmana rere setmana, l’olotí creix sota pals i augmenta els dubtes de Quique Sánchez Flores en relació a la porteria.

 

Diego López ja entra a les convocatòries i molt aviat -possiblement el pròxim partit enfront del Llevant- ja estarà al 100% per disputar la titularitat a Pau. La renovació del gallec, essencial per la fiabilitat i la seguretat defensiva de l’Espanyol al llarg de la temporada passada, fou una petició expressa de Sánchez Flores l’últim estiu. Ara, té contracte fins al 2020 i és el jugador que més cobra de tota la plantilla. S’esperava que Diego López, que al desembre es va convertir en el porter de tota la història del club blanc-i-blau amb més minuts seguits sense encaixar gols (586′), recuperés un lloc a l’onze quan estigués disponible, però el bon moment de Pau li pot barrar el pas a un futbolista que li costa molts diners a l’Espanyol.

 

Una renovació complicada

 

Pau és “feliç a l’Espanyol” però ara per ara no té “ganes de parlar” sobre la seva renovació, com va explicar ell mateix en roda de premsa. Segons Esports COPE, el club ja ha iniciat les converses amb el representant del futbolista per intentar seduir al porter, qui té la paella pel mànec. Si no hi ha acord abans del 31 de desembre, serà lliure per negociar amb altres equips. D’ofertes no n’hi faltaran. Es preveu una tasca de seducció complicada perquè, a més a més, l’olotí té una fitxa molt baixa -va signar el seu contracte en l’era pre-Chen- i l’entitat té poc marge de negociació a causa del fre del límit salarial.

 

Per boca de David López, el vestidor es mulla en relació al cas Pau: “És el present i futur d’aquest club, l’Espanyol hauria de fer un esforç per ell”. I mentre l’olotí assegura que “és el moment d’esperar i de veure què passa” amb el seu futur, Quique Sánchez Flores afronta un dilema a la porteria amb el condicionant que treure-li galons a Pau López podria afectar la decisió que prengui sobre la seva renovació.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa