Món Esport
Una derrota que resumeix una temporada (0-2)
  • CA

No hi ha manera. L’Espanyol no aconsegueix desinhibir-se. Després de certificar matemàticament el seu descens a Segona el passat dimecres al Camp Nou, el conjunt blanc-i-blau afronta el tram final de la temporada amb ganes d’aprofitar que ja s’ha acabat el patiment per fer un pas endavant i començar, des d’aquest mateix curs, el camí de retorn cap a la màxima categoria del futbol estatal. Aquest diumenge, però, Cornellà-El Prat ha rebut l’Eibar en un partit en què els pericos no han sabut convertir la falta de pressió en una oportunitat per acabar amb el millor sabor de boca possible un any desastrós. El malson continua.

La 22a derrota de l’Espanyol a la Lliga Santander 2019/20, la setena de forma consecutiva, ha resumit a la perfecció tota la temporada. Errades individuals, poca profunditat i encara menys fiabilitat defensiva. Voler i no poder. Els de Rufete, que no ha fet jugar Raúl de Tomás com a titular, no han estat inferiors als seus rivals, però han marxat al descans amb un marcador molt poc favorable als seus interessos per culpa de dos penals tan clars com absurds per mans de Víctor Gómez i Bernardo Espinosa. Edu Expósito no ha fallat des dels onze metres en primera instància. Sí que ho ha fet en el segon llançament, però ha recollit el refús de Diego López i ha tornat a marcar.

Una jugada puntual prèvia al descans ha servit per exemplificar a la perfecció la frustració perica. Marc Roca, sense oposició al mig del camp, s’ha equivocat inexplicablement i ha enviat la pilota a fora de banda quan ha intentat fer una passada a Dídac Vilà. Per acabar-ho d’adobar, Calleri ha fet una bona jugada individual i ha estat a punt de retallar distàncies, però el seu xut s’ha estavellat contra el pal. Un dia més, no li ha sortit res a l’Espanyol. El millor que li pot passar és que s’acabi aquesta temporada. Si el Leganés guanya un dels nou punts que li queden per disputar, el club català acabarà, per primera vegada en la seva història, com a últim classificat de la Primera Divisió.

Amb més cor i ganes que futbol i confiança, els locals han intentat alliberar-se a la represa i intentar rascar algun punt. No cal dir que la capacitat de reacció ha estat nul·la. RDT, Wu Lei, Melamed i Darder han canviat lleugerament la cara de l’equip. Cabrera s’ha dedicat a fer passades en llarg a l’espera que algun atacant les cacés, però Dmitrovic, molt segur i ferm sota pals, ha viscut molt tranquil en tot moment. D’altra banda, l’Eibar, que s’ha dedicat a gestionar esforços i mantenir l’avantatge sense tornar-se boig, ha aprofitat el triomf a l’RCDE Stadium per segellar més de mitja permanència, per escapar-se gairebé definitivament de l’infern i assegurar-se virtualment la seva setena participació consecutiva a la Lliga Santander.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a juliol 12, 2020 | 16:39
    Ramon juliol 12, 2020 | 16:39
    Enhorabona, espanyolistes, per fi, per fi!, heu pogut enfilar un tram final de Lliga sense nervis!
  2. Icona del comentari de: un talp a juliol 12, 2020 | 16:48
    un talp juliol 12, 2020 | 16:48
    Ànims "RCD Español", la temporada que vé, a segona B!
  3. Icona del comentari de: Sempre tenen massa fums, per lo mediocres que són a juliol 12, 2020 | 19:47
    Sempre tenen massa fums, per lo mediocres que són juliol 12, 2020 | 19:47
    Han començat jugant a Europa i de seguir així, aviat jugaran amb l'Europa. Tan de bo!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa