David Gallego, nou entrenador de l’Espanyol

El tècnic de Súria, que assumeix el repte més gran de la seva carrera, agafa les regnes de l'equip després del sonat adeu de Rubi al Betis

David Gallego assumeix el repte més important de la seva carrera i es converteix en l’entrenador de l’Espanyol. El sonat adeu de Rubi ha precipitat les coses fins el punt que el de Súria, fins ara tècnic del filial, es converteix des d’avui mateix (i durant les pròximes dues temporades) en el líder d’un equip que torna a Europa dotze anys després. Sota la seva batuta, el repte serà majúscul i superlatiu: lluitar per tres competicions alhora, assumint des del primer moment que el batec de la Lliga predominarà sempre per sobre del de l’Europa League i la Copa del Rei.

D’origen humil i trajectòria treballada, a David Gallego se’l pot definir com un picapedrer del futbol. Si bé és cert que el seu record com a primer entrenador del club és immillorable –va agafar les regnes de l’equip després de la destitució de Quique el 2018 i va guanyar 4 dels 5 partits que restaven per disputar-, també ho és que Gallego mai havia volat tant alt. La seva gestió del filial, però, el catapulta fins un cim que semblava inassolible fa uns anys i després d’entrenar equips com el CE Sant Feliu, el Súria o el filial blanc-i-blau, Gallego assumeix el major desafiament de la seva trajectòria.  

Gallego guanya la cursa

I ho fa, perquè no dir-ho, gràcies a les decisions sempre presidencialistes de Chen Yansheng. El propietari blanc-i-blau té una directriu molt clara pel què fa a la gestió del club i prima el sentiment per sobre de molts altres aspectes. Quelcom que, com té la columna vertebral de la parcel·la esportiva, té David Gallego. Compromès i conscient de la gran oportunitat que li brinda Mr. Chen, el de Súria pot donar-se per satisfet en haver guanyat la partida a altres tècnics de renom com Pablo Machín, que ha sonat amb força per ocupar la banqueta blanc-i-blava, o Quique Setién, al qual se’l va descartar pels seus elevadíssims honoraris.

Més informació

Nou comentari