Món Esport
D’heroi del derbi a l’ostracisme
  • CA

Melendo va fer el gol més important de la temporada de l’Espanyol. Aquella diana a les acaballes de l’anada dels quarts de Copa va suposar la primera victòria dels pericos a Cornellà-El Prat davant el FC Barcelona. Dos mesos més tard, l’heroi del derbi, que fins llavors només havia gaudit de protagonisme a la competició del KO, segueix sense oportunitats a la Lliga. D’ençà que va perforar la xarxa de Cillessen, només ha jugat quatre estones; un total de 90 minuts en els deu partits que ha disputat l’equip blanc-i-blau des de llavors. 90′ de 900′ i només ha estat titular una vegada. A més a més, en la meitat dels enfrontaments, Melendo ni tan sols ha anat convocat.

La Copa de Melendo

 

Cal dir que Quique, abans del seu gol contra el FC Barcelona -el primer que feia Melendo amb el primer equip-, tampoc l’havia utilitzat massa més que ara. En Lliga, ocasionalment, l’emprava com a revulsiu i, a la Copa, que és on s’ha reivindicat el de Sant Adrià, sí que li feia més confiança. Així doncs, els millors minuts del jove del planter s’han vist entre setmana, a la competició del KO. Contra el Barça o el Tenerife, el menut mitjapunta blanc-i-blau va demostrar que té futbol de sobres per jugar més del que ho fa, però l’eliminació del Camp nou el va condemnar a l’ostracisme de la Lliga, causat per l’immobilisme d’un entrenador que defuig les rotacions.

 

Melendo sí que va jugar a la Supercopa de Catalunya. Va sortir d’inici, com Marc Roca, un altre dels jugadors del filial que va promocionar Quique la temporada passada. Tots dos formen part de la ‘generació Chen’, damnificada per la irregularitat de l’equip, segons explicava Sánchez Flores el mes de febrer: “El segon any és més difícil que el primer. Aquest curs som un equip menys sòlid i això els afecta. Ara estan patint més complicacions que abans”. De tota manera, el tècnic perico, principal responsable que els quatre joves de la ‘generació Chen’ tinguin fitxa del primer equip -els altres són Aarón i Marc Navarro-, va elogiar-los a tots dos, recordant que encara estan en fase de formació: “Melendo té talent però necessita més partits i Roca és fantàstic, segur que evolucionarà. No ens hem equivocat amb ells”.

L’expedient Marc Roca

 

La situació de Marc Roca encara és més preocupant que la de Melendo. El migcampista no juga en Lliga des del desembre i, en qüestió d’any i mig, ha passat d’enlluernar a Quique i comandar el centre del camp blanc-i-blau a no anar ni convocat. Aquesta temporada només ha participat en cinc partits. Així i tot, el club va preferir no cedir-lo a l’hivern. La decisió de Sánchez Flores, que encara no té clar si marxa a final de temporada o esgota l’any de contracte que li queda, marcarà el futur de Melendo i Marc Roca, condemnats a l’ostracisme pel tècnic madrileny.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa