Món Esport
L’Espanyol s’allibera a Las Gaunas (0-3)
  • CA

El Nadal pot ser rodó a Can Perico. I és que la cosa torna a rutllar. Alguns diran que a base de caràcter, altres que a base qualitat… l’única veritat és que l’Espanyol sembla haver superat les seves pors. Els blanc-i-blaus, amb dianes de De Tomás, Darder i Puado, passen per sobre d’un dèbil Logronyès i sumen el seu quart triomf consecutiu just abans de rebre l’Almeria en el que de ben segur serà un partit clau en el devenir del curs (0-3). Els espanyolistes, de moment, ja han deixat clar que no estan disposats a abaixar el llistó. 

El futbol és cosa de sinèrgies i estats d’ànim. Si la pilota entra, tot debat és estèril. Prova  d’això en pot donar l’Espanyol, que en qüestió de 30 dies les ha vistes de tots colors. De l’eufòria de qui es veu líder a la desídia de qui creu haver-ho perdut tot; i de qui es veu  en un pou sense fons a qui acaba ressorgint. Ara, la dinàmica era bona i a Can Perico eren conscients que no podien desaprofitar-la. I potser per això, a l’Espanyol li ha anat tot de cara a Las Gaunas.

Amb Keidi Bare ja entrant de ple als plans d’un Vicente Moreno obstinat en trobar la seva zona de mitjos ideal, els espanyolistes han sortit més endollats que mai. Tant ha estat així, que en el primer quart d’hora ja estaven lamentant un parell de clares ocasions fallades. Qui no n’ha lamentat, però, ha estat un diferencial Raúl de Tomás (1-0). L’Espanyol ha trobat en ell un líder en aquesta Liga Smartbank i jornada rere jornada l’hispanodominicà se n’encarrega de demostrar-ho. Avui, a Las Gaunas, clavant una falta a l’escaire.

Sinèrigies, estats d’ànim… i el ressorgiment de Darder

La diana, que ha permès respirar un Espanyol que l’ha buscat des del primer minut, ha significat una mena de catarsi per a un Logronyès que ha posat la por al cos als blanc-i-blaus amb una rematada de Gorka Pérez que s’ha estavellat al pal. Però ha estat només un miratge. Sobretot perquè a la primera de canvi, l’Espanyol ha sabut reaccionar amb la sentència. El balear Sergi Darder, just abans del descans, feia impossible l’estirada de Dani Giménez amb una precisa rematada de cap (0-2); i Javi Puado aprofitava la primera pilota que tocava a la represa per fer un gol maradonià (0-3). L’Espanyol marxa feliç de la Rioja i conscient que diumenge que ve a Cornellà-El Prat hi té una final d’aquelles que marquen el devenir d’un equip.

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa