Món Esport
L’Espanyol troba la llum (2-0)
  • CA

A vegades, quan un no està massa fi, ha de tirar d’allò tant català de pit i collons. I això és justament el que ha fet avui l’Espanyol. Sense idees i amb els fantasmes del passat picant a la porta, els blanc-i-blaus s’encomanen a la fe per sumar una victòria més que necessària (2-0). L’Espanyol surt per fi del seu via cruci particular i, gràcies a dianes d’Óscar Gil i Sergi Darder, suma tres punts balsàmics davant el Saragossa per seguir combatent el liderat de Segona.

Fent fora els fantasmes

Diu la màxima que el futbol és un estat d’ànim. Que si la pilota entra, tot és de color de rosa. I per a l’Espanyol la Lliga va començar així. Sòlids en defensa i contundents en atac, els pericos van veure com ràpidament ja se’ls col·locava l’etiqueta de favorits en aquesta Liga Smartbank. Tot els anava de cara i res feia sospitar que els de Vicente Moreno se sortirien del guió així com així. Però, ves per on, l’error de Diego López a Fuenlabrada al 86’ va encetar una mena d’embruix inesperat. Les derrotes davant el Girona i el Leganés deixaven a l’estocada un equip que, ja sense el liderat, necessitava sí o sí sortir d’aquest espiral de negativitat.

I davant el Saragossa, un dels equips instal·lats a la part baixa de la taula, l’Espanyol tenia una ocasió immillorable per a realçar el vol i recuperar sensacions. Però no ha estat gens fàcil. Primer perquè els aragonesos han interpretat bé que a aquest equip se’l podia frenar amb una bona pressió avançada, i després perquè el propi Espanyol no s’havia desempallegat encara dels seus fantasmes. Tot i això, els blanc-i-blaus haurien pogut tancar el primer temps per davant al marcador si Wu Lei hagués estat més atent després d’una centrada de Pedrosa i, sobretot, si el col·legiat no hagués senyalat falta sobre Melendo en una jugada que posteriorment De Tomás ha enviat al fons de la xarxa.

Pit i collons

A la represa, els blanc-i-blaus han continuat topant amb els infortunis. Melendo no sentenciava Cristian Álvarez quan, tot sol a l’àrea, xutava per sobre del travesser; i Wu Lei no arribava a una passada mil·limètrica d’Embarba que el deixava sol davant el porter. Sense idees ni intervenció des de la banqueta, l’Espanyol començava a deambular. Amb el partit enquistat, Vicente Moreno donava el relleu a Nico Melamed per a deixar Raúl de Tomás sol en punta d’atac.

I, capricis del destí, el gol ha acabat arribant. Ja assaborint aquella desesperació de qui ho intenta i no pot, De Tomás ha estat el més llest de la classe quan, sense opció de rematada, ha vist arribar un Óscar Gil que no ha perdonat (1-0). A base de fe, quelcom que havia faltat els últims dies, l’Espanyol ha acabat trobant el camí i Sergi Darder, un altre que es trobava en immers en un via crucis particular, ha acabat fent la sentència després d’una delícia a l’àrea (2-0). L’Espanyol torna a somriure.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa