Món Esport
L’Espanyol es llepa les ferides (2-0)
  • CA

A vegades, cal fer una passa enrere per fer-ne dues endavant. I després de caure a Vallecas, l’Espanyol necessitava quelcom així. Els blanc-i-blaus recuperen la solvència i aconsegueixen els tres punts davant el Mirandés en un partit sense història des del tercer minut de joc (2-0). Quan Fran Mérida ha exhibit tota la seva qualitat en una fuetada que ha acabat a l’escaire. La resta ha estat història per a un Espanyol que ha aplanat el seu camí cap al triomf gràcies a una altra diana de l’inèdit Javi Puado. Els de Vicente Moreno recuperen el liderat en solitari de la Liga Smartbank amb un triomf que ha de servir per recuperar sensacions.

Una delícia de Fran Mérida

El trencaclosques de la Segona Divisió és indesxifrable. Un camí d’obstacles, una lluita d’igual a igual que no cessa en 42 jornades. No valen ni noms ni llibres d’història. El present és l’únic valedor. Que li preguntin si no, a l’amplíssim reguitzell d’equips històrics de Primera que fa temps que naufraguen sense ruta per la categoria de plata. Quelcom que no fa més que certificar que l’objectiu enguany de l’Espanyol no és altre que el d’escapar com abans millor d’aquesta realitat. Peti qui peti.

I davant el Mirandés, els blanc-i-blaus ho han tingut clar des del primer moment. Ha estat un obrir i tancar d’ulls. En una escena que distava –i de quina manera- de la de Vallecas, l’Espanyol no s’ha estat per romanços i ha encarrilat el partit ben aviat. De fet, havien passat només tres minuts quan els homes de Vicente Moreno celebraven el primer de la tarda, obra de Fran Mérida (1-0). El migcampista barceloní, d’una fuetada preciosa des de la frontal, inaugurava el marcador per a un Espanyol que necessitava sentir-se dominador i oblidar així el llast de Vallecas.

Amb la tranquil·litat de la diana, els catalans s’ha limitat a basar-ho tot en la solidesa defensiva fins que el mur del Mirandés ha caigut pel seu propi peu. Javi Puado, inèdit fins avui, marcava el segon de la tarda després d’aprofitar un rebuig del pal en una falta servida per Embarba (2-0). Havien passat 45 minuts i l’Espanyol ja ho havia liquidat.

Sense concedir

Ja a la represa, els blanc-i-blaus han saltat a la gespa sota la premissa de no concedir i haurien anotat el tercer si Jofre Carreras hagués estat més encertat en un clar mà a mà amb Raúl Lizoain, i si el col·legiat no hagués anul·lat un gol a Raúl de Tomás per fora de joc. Si bé era cert l’Espanyol no dominava amb claredat, també ho era que feia gala d’una determinació que enguany només s’havia vist davant l’Albacete. I fins aquí, no hi ha hagut més història. L’Espanyol agafa aire i recupera el liderat en solitari de La Liga Smartbank. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa