Món Esport
Baptistao, la joguina trencada de Chen
  • CA
Leo Baptistao va marcar el seu últim gol amb la samarreta de l’Espanyol aquest dimecres, contra el Betis. | EFE

Leo Baptistao ja és història. El que havia de ser jugador franquícia del projecte de Chen Yansheng a l’Espanyol s’ha acabat convertint, de manera lenta però inevitable, en un jugador prescindible. Sense massa sort amb la samarreta blanc-i-blava, el futbolista brasiler farà finalment les maletes per marxar al Wuhan Zall xinès, que pagarà 6 milions d’euros pel seu fitxatge

 

El futbolista ha passat aquest matí a Barcelona la revisió mèdica amb l’entitat xinesa i l’acord estava previst per aquest matí a primera hora. Un canvi d’última hora per part de les condicions del club xinès, però, hauria bloquejat el traspàs de Baptistao. Tot i això, hores després el Wuhan Zall, que volia rebaixar-li la fitxa al jugador, ha disminuït les seves pretensions i han accedit a concedir-li tot allò acordat durant la seva negociació. Segons fonts de la seva família, d’altra banda, l’acord ha estat un fet des de primera hora d’aquesta tarda i, tot i que el jugador mostrava evidents reticències a marxar de l’Espanyol a l’inici d’aquest mercat, finalment el jugador posarà rumb a la Superlliga xinesa.

 

 

Baptistao, de franquícia a prescindible

 

És, lamentablement, el que es desprèn d’un futbolista que mai ha arribat a rendir tal com se li pressuposava. Havent passat per clubs de gran ascendència com l’Atlètic de Madrid, el Vila-real o el Betis, el carioca arribava a l’Espanyol amb l’anhel d’explotar d’una vegada per totes. Lentament, però, la seva espurna es va anar apagant i, si bé és cert que s’ha erigit com una de les peces més important del vestidor, també ho és que mai va acabar de complir amb les expectatives inicials.

 

TemporadaPartits jugatsMinuts disputatsGols
2016/17221.4606
2017/18402.8759
2018/19231.4642

 

 

Per això, i després d’haver anotat 17 gols i haver repartit 12 assistències en tres temporades, el futbolista marxarà al futbol xinès. La disjuntiva, a partir d’ara, és clara per a l’Espanyol. La marxa de Baptistao permet afrontar a contrarellotge les més que possibles arribades d’homes com ‘Chucky’ Ferreyra, del Benfica; i d’Alfa Semedo, migcampista defensiu també del mateix club portuguès.  



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa