Baptistao decideix en el temps afegit (0-1)

Ni de bon tros ha fet mèrits l’Espanyol per sumar els 3 punts a Butarque, però ha tornat a ressorgir quan tot semblava perdut. Com va passar fa unes setmanes contra el Betis, un gol en el temps afegit, aquest cop de Baptistao, ha servit al conjunt periquito per guanyar i mantenir amb vida el seu equip en l’aferrissada lluita per la setena posició. Una setena posició que ara es troba a 3 punts, a l’espera del que faci l’Eibar aquesta tarda al Benito Villamarín.

L’Espanyol ha començat el partit amb moltíssimes imprecisions, fent molts quilòmetres però amb una escassa producció ofensiva. De fet, en tota la primera part només ha fet un tir, un xut de Pablo Piatti des de la frontal que ha sortit molt desviat. El Leganés, per la seva part, n’ha tingut dues de clares, una de Gabriel Pires en un contraatac al minut 9 i una segona d’Adrián Marín, que després d’una excel·lent jugada personal ha acabat xutant a les mans de Diego López.

El partit s’ha animat en els primers minuts de la segona part. Caicedo ha tingut a les seves botes l’ocasió més clara del partit pels periquitos amb un xut creuat que ha aturat Herrerín. Jurado, en una acció per la banda, ha fet un centre que s’ha enverinat i la pilota s’ha estavellat contra el pal. Fins aquí l’activitat ofensiva del conjunt de Quique Sánchez Flores, que de mica en mica anava veient com se li acabava el temps i no donava amb la tecla per endur-se els 3 punts.

Els darrers minuts han estat dels locals. Primer amb una centrada perillosíssima de Pires a 20 minuts pel final que no ha arribat a contactar ni amb Szymanowski ni amb Luciano. El mateix Szymanowski ha tornat a disposar d’una bona oportunitat de fer l’1-0 al minut 82, però David López ha estat providencial per refusar una centrada enverinada des de la dreta. Al 84, un duríssim xut de El Zhar ha estat desviat a córner per un sempre segur Diego López.

I quan l’Espanyol semblava resignat amb l’empat, ha arribat el gol. El Zhar, molt actiu durant tot el partit, ha comès una errada en una acció ofensiva que ha permès el contraatac periquito, excel·lentment conduït per Gerard Moreno i Leo Baptistao. El brasiler, amb subtilesa, ha aixecat la pilota per sobre d’Herrerín i ha fet el gol de la victòria. Una victòria que dona ales a l’Espanyol i que permet als periquitos somiar, com a mínim una setmana més, amb ser la temporada que ve a l’Europa League.