Món Esport
Amb l’orgull de David López no n’hi ha prou
  • CA
David López agafa la pilota després de fer el 3-1 | EFE

 

Amb el partit dat i beneït, ha aparegut David López en un ràpid contraatac i amb una definició més pròpia de davanter centre que de defensa central, ha fet el 3-1. Ha estat del poc destacable d’un Espanyol que aquest diumenge ha patit la millor versió de Leo Messi. I davant d’això, ni una de les defenses més sòlides de la Lliga ha pogut fer-hi res. Però David López, un d’aquells jugadors que es deixa la pell al camp els 90 minuts del partit, d’aquells que no donen per perdut el partit fins que l’àrbitre no xiula el final, s’ha oblidat per un moment que era defensa i ha anat de cara a barraca. Al més pur estil Sergio Ramos o Gerard Piqué.

“Amb el 3-1 encara pensàvem que podríem, però el quart ens ha matat”, ha assegurat el defensa quan el preguntaven després del partit si confiava que podrien sumar algun punt. I és que David López és un periquito amb orgull. Ho ha demostrat sempre que ha vestit la samarreta de l’Espanyol. Fins i tot quan era al Nàpols no va dissimular mai que volia tornar a Barcelona. Sempre amb discreció i respecte, sense dir una paraula de més. Així és David López, un home tranquil dins i fora del camp, que aquesta temporada ha hagut de reinventar-se per suplir les carències defensives de l’Espanyol a l’eix de la defensa.

 

El seu fitxatge, que alguns van considerar innecessari després de l’arribada de Javi Fuego a l’estiu és, possiblement, el millor que ha fet aquesta temporada el club juntament amb el de Diego López. Ningú comptava que jugaria com a central, i encara menys que ho faria amb la solvència que ho fa. A falta de centrals, Quique ha trobat en David López –un dels pocs homes que no va demanar– el millor jugador per dirigir, manar i donar consistència a una defensa que, tret del partit d’avui, s’ha mostrat molt sòlida els últims dos mesos.

Que David López se sumi a l’atac no és nou, si bé és cert que aquesta temporada, en una posició més endarrerida, amb prou feines puja per rematar accions de pilota aturada. De fet, en el partit d’aquest diumenge no ho ha fet només en l’acció del gol. També ho ha fet en l’acció en què Sergio Busquets li ha posat els dits a l’ull i que Mateu Lahoz no ha vist o no ha volgut veure.

 

El d’aquest diumenge és el tercer gol que fa David López amb l’Espanyol i el dotzè que fa com a jugador professional. És la primera vegada que li marca un gol a l’etern rival, el FC Barcelona.

 

El 3-1 de David López:

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa