Món Esport
Aficionats independentistes de l’Espanyol demanen que el club s’enfronti als radicals feixistes
  • CA
El Col·lectiu BiB Roger de Llúria, un grup d'aficionats independentistes de l'Espanyol.
El Col·lectiu BiB Roger de Llúria, un grup d’aficionats independentistes de l’Espanyol. | Col·lectiu BiB Roger de Llúria

El passat mes de gener, diferents seguidors de l’Espanyol van entonar el ‘Cara al sol’ durant la visita blanc-i-blava al camp del Vila-real, en el partit corresponent a l’anada dels vuitens de final de la Copa del Rei. Les imatges eren clares: alguns afeccionats del conjunt català van cantar l’himne de la Falange Española durant el transcurs del matx.

 

L’Espanyol va reaccionar al vídeo amb un comunicat institucional que va generar molta controvèrsia. L’entitat blanc-i-blava va titllar els càntics “de caràcter polític” i, lluny de condemnar el feixisme, es va limitar a deixar clar que “el nostre club no s’adscriu a cap idea policia, sinó a uns valors que subscriuen tots els seus aficionats”.

 

Unes setmanes després, el Col·lectiu Blanc-i-Blau Roger de Llúria ha elogiat la reacció del Barça contra els Boixos Nois després dels fets succeïts a Lió (“mentre exhibien banderes espanyoles, proferien crits a favor de la unitat de l’estat espanyol i amenaçaven tot aquell que no s’unia als seus càntics i reivindicacions polítiques”) amb motiu del partit contra l’Olympique i ha assegurat mitjançant un comunicat que “la directiva del Barça ha donat una lliçó al nostre consell d’administració, que en situacions similars s’ha limitat a fer una nota de caràcter neutre i a mirar cap a una altra banda“.

 

“Denunciem la passivitat, per no dir-ne convivència, dels nostres directius quan es tracta d’acabar amb la presència dintre de l’afició perica de grups i elements indesitjables. Cal enfrontar-se d’una vegada per totes i amb totes les armes legals als individus i grups violents, falsament apolítics, que s’aixopluguen entre la nostra massa social, que han protagonitzat incidents similars als relatats, en algun desplaçament del nostre equip“, sentencia el comunicat del grup d’afeccionats independentistes pericos.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa