Món Esport
A la recerca del somriure perdut
  • CA
Els jugadors de l’Espanyol, disposats a redreçar el rumb. | RCDEspanyol

La Copa arriba en un moment crític de la temporada. Després de caure amb estrèpit a Eibar i firmar la pitjor actuació del curs, els blanc-i-blaus necessiten urgentment una injecció d’autoestima per no basar tots els seus recursos en lluitar per evitar el descens. La situació és més que complicada i qualsevol alegria, encara que no serveixi per escalar posicions a la Lliga, pot servir per reanimar un equip que per moments sembla tocat de mort. Sense pràcticament crèdit ni centrals, l’Espanyol afronta els quarts de Copa, davant l’imponent Betis de Setién, sabent que aquesta és l’única bala que els queda per a poder somiar a fer quelcom que se surti del guió (19.30 hores / BeIN LaLiga).

 

Mentre que el Betis arriba pletòric, l’Espanyol travessa el moment més desconcertant de la temporada. La Copa, però, és sempre una altra història. Ja va passar l’any 2006, quan un Espanyol avocat el descens i salvat al darrer sospir pel recordat gol de Ferran Corominas, alçava mesos abans una Copa del Rei que els feia tocar la glòria. El cel i l’infern la mateixa temporada. Sense que la situació sigui tan crítica com la d’aquell segon any de Lotina, qui sap si l’equip de Rubi és capaç de repetir una gesta com aquella.

 

Buscant nous arguments

 

La tasca de Rubi és clara: buscar nous al·licients per fer renéixer l’equip. Oblidada per complert la primera fase de la temporada, el tècnic de Vilassar de Mar comença a veure la gola del llop i, fins i tot, sembla que la direcció esportiva s’estaria plantejant incorporar entre un o dos jugadors en aquesta finestra d’hivern, tal com va avançar Esports Cope. El club compta ara amb un marge de 2,5 milions d’euros gràcies al traspàs d’Aaron Martín al Mainz de la Bundesliga i preveu destinar-los a dues incorporacions: un migcampista defensiu, i un extrem.

 

Fitxatges i solucions d’emergència a banda, potser la Copa, en aquesta línia dramàtica, s’erigeix com una via d’escapament per a un equip i un Rubi desdibuixats i perduts en Lliga.

 

Possible alineació: Diego López; Rosales, Lluís López, Mario Hermoso, Dídac; Marc Roca, Álex López, Darder; Melendo, Sergio García i Borja Iglesias.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa