Javi López disputa una pilota amb un jugador del València
L’Espanyol va salvar un punt ple de matissos a Mestalla | EFE

De la renovació al pragmatisme. L’Espanyol va salvar un valuosíssim punt a Mestalla per ampliar encara més el marge amb el descens i, per més inri, la ressaca de la jornada a València deixa una dada per a la història: els blanc-i-blaus són els primers en sumar 200 empats a zero en la història de la Lliga espanyola. Una dada que parla de l’enorme i contrastada trajectòria del club barceloní a la màxima categoria del futbol estatal però que alhora també parla de la idiosincràsia d’un club acostumat a resistir. Una capacitat, en aquesta línia, que Rubi i els seus es van encarregar de treure a relluir en un partit on l’únic i principal actiu va passar per no encaixar.

 

Poc a poc i bona lletra per a sumar un punt que, no ens enganyem, té un grandíssim valor. El debat, però, no s’acaba aquí. I és que si bé és cert que l’Espanyol d’altres anys hagués firmat amb sang aquest punt a feu valencianista, també ho és que l’equip que entrena Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ era el que havia de defugir del resultadisme. L’il·lusionant inici de curs feia presagiar un nou escenari de bon joc i bon tracte per la pilota que ahir diumenge –potser de manera intermitent- es va diluir. 

 

Gràcies a la bona actuació d’homes com Diego López, Mario Hermoso i David López, l’Espanyol va sortir viu a Mestalla demostrant que, a vegades, el què importa molt més que el com. Bona prova del nou modus operandi també es va veure reflectida en dos canvis, els de Borja Iglesias i Darder, que van molt més enllà i que parlen d’aquesta nova raó de ser. Ara, doncs, sembla que s’obre una nova pàgina per a un Espanyol que haurà d’escollir entre la renovació o el pragmatisme.Més notícies

Nou comentari