Món Esport
Lewandowski pronuncia les seves primeres paraules en català

Robert Lewandowski, nou jugador del Futbol Club Barcelona, ha estat presentat oficialment després que l’entitat catalana l’hagués fitxat. En un acte celebrat als Estats Units juntament amb el president, Joan Laporta, el polonès ha demostrat que no tindrà gaires dificultats a l’hora d’adaptar-se al país. I és que ha iniciat el seu discurs saludant en català, i a continuació ha expressat unes paraules en un notable castellà.

Concretament, quan el davanter centre ha rebut el micròfon, després que Laporta iniciés l’esdeveniment, ha clamat “bon dia”. I després, en castellà, ha dit “moltes gràcies”. Això ha provocat els aplaudiments dels assistents. Lewandowski ha aprofitat per presentar-se: “Em dic Robert, soc de Polònia i visc a Barcelona”. Després ja ha passat a l’anglès, llengua que domina.

La importància de l’adaptació lingüística

Si bé pot semblar quelcom anecdòtic, és molt simbòlic que un jugador que s’està presentant en un nou equip i que ve d’un país estranger pronunciï paraules en català i castellà. Pocs futbolistes ho fan. És important per adaptar-se al país i, òbviament, a l’equip.

Tot i que pot haver-se après aquestes paraules abans d’iniciar l’acte, també existeix la possibilitat que ja hagi iniciat classes de llengua. I és que com s’ha sabut, Xavi Hernández, tècnic culer, va contactar amb ell el passat mes de febrer per expressar-li que estava interessat a fitxar-lo. Per tant, si bé l’operació no s’ha concretat fins fa uns dies, pot ser que l’exjugador del Bayern de Munic hagi començat a preparar la seva nova etapa amb previsió.

El repte personal de Lewandowski al Barça

Qüestions de llengua a banda, Lewandowski s’ha mostrat molt optimista amb l’equip al qual ha aterrat després del que ha presenciat durant la matinada de dimarts a dimecres, en la victòria dels seus companys a l’Inter de Miami. Això sí, el jugador encara no va poder vestir-se de curs, i els darrers dies ha entrenat sol. Això “no ha estat fàcil” per a ell, com ha recalcat. El jugador té ganes de ser ja a la gespa, i de jugar “el pròxim partit”, ja que “és increïble estar aquí”.

D’altra banda, preguntat per quin repte es marca en termes personals, el tercer màxim golejador històric de la UEFA Champions League adverteix els seus rivals: “Estaré preparat per marcar gols. Aquesta és la manera d’ajudar l’equip a guanyar partits. Si marco gols, l’equip podrà guanyar els partits. Al futbol sempre cal tenir gana, i la mentalitat de marcar gols i guanyar partits“. Una declaració que deixa clar que més enllà d’haver signat un davanter temible, també s’ha contractat un líder.



Més notícies
Robert Lewandowski, nou fitxatge del Barça | FC Barcelona
El Barça fa públics els detalls i les xifres del fitxatge de Lewandowski
Notícia: El Barça fa públics els detalls i les xifres del fitxatge de Lewandowski
Comparteix
El preu final de l'operació amb el Bayern de Munic ha estat de quaranta-cinc milions d'euros més cinc en variables
Robert Lewandowski, jugador del Barça | FC Barcelona
Lewandowski al Barça: el rol, les aliances i l’encaix que tindrà
Notícia: Lewandowski al Barça: el rol, les aliances i l’encaix que tindrà
Comparteix
Món Esport analitza el flamant fitxatge estrella blaugrana, que es retroba amb Aubameyang
Robert Lewandowski, jugador del Barça, dona la mà a Julian Nagelsmann, entrenador del Bayern, durant la temporada passada en un partit dels bavaresos contra el Vila-real | Europa Press
L’entrenador del Bayern ataca el Barça després del fitxatge de Lewandowski
Notícia: L’entrenador del Bayern ataca el Barça després del fitxatge de Lewandowski
Comparteix
Julian Nagelsmann qüestiona la capacitat que està tenint el club blaugrana per fer grans inversions
Robert Lewandowski, en arxiu | Europa Press
Lewandowski revela el motiu real pel qual ha fitxat ara pel Barça
Notícia: Lewandowski revela el motiu real pel qual ha fitxat ara pel Barça
Comparteix
El davanter polonès ha concedit la primera entrevista des que ha marxat del Bayern de Munic

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pol a juliol 20, 2022 | 20:53
    Pol juliol 20, 2022 | 20:53
    Quina ximpleria, en Neymar per exemple també les va pronunciar el dia de la presentació i mai més va parlar en català o el cas d'incompatibilitat amb llengües que no son l'espanyol, de Messi malgrat l'origen català per part materna del pare... El que hem de fer els catalans és utilitzar sempre la nostra llengua, aleshores els nouvinguts també s'hi afegiran, la resta és únicament fer veure que hom fa coses "aïllades". Per una altra banda en el món de l'esport si optem pel model de portar sempre esportistes i entrenadors de fora, ja que no confiem en les nostres pedreres (tal com fan a Euskal Herria) el què hauríem de fer, com a mínim, és utilitzar la llengua catalana en l'esport un sector no essencial de la nostra societat i espanyolitzat del tot. Els catalans despertarem algun dia ? Som encara a temps de fer alguna cosa ? Serem encara a temps de reaccionar ?
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a juliol 20, 2022 | 21:03
    Gonzalo juliol 20, 2022 | 21:03
    Normal. Si quiere adaptarse al país, deberá de hablar con fluidez el castellano.
    • Icona del comentari de: Ha, ha, ha a juliol 21, 2022 | 12:06
      Ha, ha, ha juliol 21, 2022 | 12:06
      ...i si vol adaptar-se a "Espanya" haurà de fer el poca-solta xovinista espanyol com fots tu sempre, no cal que ens ho recordis, tros de quòniam.
  3. Icona del comentari de: No volem inadaptats a Can Barça a juliol 21, 2022 | 01:03
    No volem inadaptats a Can Barça juliol 21, 2022 | 01:03
    És un bon començament Amb el català i l'anglès ja en té prou el senyor Lewandowski. Si vol perfeccionar el català, el Consorci per a la Normalització Lingüística organitza cursos de llengua catalana
  4. Icona del comentari de: Albert Berrio a juliol 21, 2022 | 07:05
    Albert Berrio juliol 21, 2022 | 07:05
    Seran les primeres i últimes paraules de Lewandowski en català perquè entre tots li enviarem el missatge que el català no serveix per a res. Ho farem, és clar, parlant-li sempre en espanyol.
  5. Icona del comentari de: Culé a juliol 21, 2022 | 08:52
    Culé juliol 21, 2022 | 08:52
    Cosa què encara ha de fer Messi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa