DIRECTE | L’Eurocopa 2021, partit a partit
per Redacció
11 de juny 2021

Itàlia 1 - 1 Anglaterra

La selecció italiana ha assaltat Wembley i ha guanyat l'Eurocopa. Els anglesos han començat molt bé el partit i s'han avançat de seguida gràcies a un gol de Shaw, però a la segona meitat han preferit defensar i han acabat rebent un gol de Bonucci. El duel ha anat primer a la pròrroga i després als penals, on Gianluigi Donnarumma s'ha vestit d'heroi per portar la segona Eurocopa de la història a Itàlia.

Anglaterra 2 - 1 Dinamarca

La selecció anglesa ha aprofitat l’embranzida que li ha donat un estadi de Wembley ple i animant a favor per poder batre amb èpica la selecció danesa a la pròrroga i classificar-se per a la final de l’Eurocopa. Els de Southgate, que han estat liderats per Sterling durant tota la competició, seran el rival de la selecció italiana, que va eliminar la selecció espanyola a l’altra semifinal i ha estat un dels grans equips del torneig.

Itàlia 1 - 1 Espanya

La selecció italiana ha eliminat la selecció espanyola de Luis Enrique de l’Eurocopa en un partit amb molta tensió i emoció. Els de Mancini s’han avançat a la segona meitat, però Morata ha empatat a la recta final. Després de la pròrroga, el duel s’ha resolt a la tanda de penals, on Donnarumma ha estat millor que Unai Simón i ha aconseguit aturar el llançament definitiu, també obra de Morata. Els italians són a la final i els espanyols se’n van a casa.

Ucraïna 0 – 4 Anglaterra

Anglaterra no falla i passa a semifinals per la porta gran. Els de Southgate han golejat a Ucraïna amb una exhibició d'un equip que a estones pot semblar indestructible. Kane, amb un doblet, Maguire i Henderson han estat els golejadors d'una selecció que segueix sense haver encaixat cap gol en tota l'Eurocopa. Els anglesos obtenen l'últim bitllet per a les semifinals de Wembley, on s'enfrontaran a Dinamarca.

República Txeca 1 – 2 Dinamarca

La Dinamarca de Martin Braithwaite segueix el seu camí a l'Eurocopa després d'eliminar la República Txeca. La selecció escandinava ha fet un gran partit, tot i que la seva superioritat no ha estat tan absoluta com l'exhibida contra Gal·les o Rússia. Delaney i Dolberg han fet els gols d'una selecció que ja és a semifinals i somia en repetir la gesta de 1992, quan es van proclamar campions. La República Txeca ha retallat distàncies amb un gol de Schick, però no ha pogut completar la remuntada. Dinamarca torna a sorprendre Europa i jugarà les semifinals contra el guanyador de l'Ucraïna-Anglaterra.

Bèlgica 1 - 2 Itàlia

La selecció italiana ha aconseguit la classificació per a les semifinals de l’Eurocopa de forma totalment merescuda després d’eliminar la selecció belga dirigida pel català Bob Martínez en un partit trepidant de futbol. Els de Roberto Mancini han confirmat les grans sensacions que van deixar a la fase de grups i han estat superiors als belgues, tot i que els de Martínez han tingut ocasions per aconseguir l’empat i dur el duel a la pròrroga.

Suïssa 1 - 1 Espanya

La selecció espanyola s'ha classificat per a les semifinals de l'Eurocopa després de derrotar la seleecció suïssa en un partit de moltíssima tensió. El resultat al final dels 90 minuts ha estat d'empat i el duel ha anat a la pròrroga. Els helvètics han fet un esforç titànic per forçar els penals, ja que han jugat des de la segona meitat amb un home menys. Han aconseguit arribar a la loteria dels onze metres confiant en què Sommer repetís el miracle contra França. El porter suís ha fet un partidàs, però no ha pogut impedir la classificació dels de Luis Enrique després d'uns llançaments lamentables dels seus companys.

Suècia 1 - 2 Ucraïna

La selecció d'Ucraïna ha fet història i s'ha classificat per primera vegada per a uns quarts de final de l'Eurocopa. Ho ha fet en un partit trepidant contra Suècia. Els noranta minuts han acabat amb un ajustat 1-1. A la pròrroga ambdues seleccions semblava que signessin l'empat i la loteria dels penals, però el suec Danielsson ha estat expulsat i això ha fet que els ucraïnesos fessin un pas endavant. Dovbyk s'ha convertit en heroi nacional després d'aconseguir el gol de la victòria al temps afegit de la pròrroga.

Anglaterra 2 - 0 Alemanya

Partidàs de futbol entre anglesos i alemanys. Ambdós equips han tingut moments de domini per imposar el seu joc i han gaudit de moltes oportunitats, però els de Southgate s'han acabat imposant gràcies al lideratge d'Sterling i al seu primer gol. Kane ha acabat de sentenciar els alemanys. Els anglesos es planten a quarts de final, mentre que Joachim Löw s'acomiada de la banqueta de la seva selecció de forma trista.

Franca 3 - 3 Suïssa

La sorpresa de l'Eurocopa, de moment, la protagonitza la selecció suïssa. Els helvètics han fet un gran partit contra els favorits, els francesos, i han començat guanyant. A la segona meitat, els gals han remuntat i s'han posat 1-3 gràcies a un doblet de Benzema i un golàs de Pogba. Tanmateix, a les acaballes dels noranta minuts, els suïssos han signat un recital que ja és història de l'Eurocopa per tornar a empatar el partit. A la pròrroga cap dels conjunts ha marcat i tot s'ha decidit als penals. Després de nou encerts, Mbappé ha fallat el llançament decisiu. El porter Sommer s'ha convertit en l'heroi de Suïssa.

Croàcia 3 - 5 Espanya

Partit boig entre croates i espanyols. Els de Luis Enrique han començat perdent amb un gol ridícul en pròpia porteria d'Unai Simón. Tanmateix, han remuntat i han arribat fins a l'1-3. Quan tot semblava decidit, els croates han empatat el duel amb dos gols a les acaballes del duel. A la pròrroga, Morata i Oyarzabal han marcat per classificar la Roja per als quarts de final. Molt mal partit dels croates, que tot i això han tingut les seves opcions.

Bèlgica 1 0 Portugal

La Bèlgica de Robert Martínez segueix invicte en aquesta Eurocopa i avança als quarts de final després d'eliminar Portugal. La vigent campiona ha caigut en un dels duels amb més cartell dels vuitens, ja que s'enfrontaven dues candidates al títol. Thorgan Hazard ha marcat l'únic gol del partit amb un xut fort i enverinat des de la frontal de l'àrea, que ha estat suficient per a la classificació dels Diables Vermells. Portugal ha atacat amb força durant la segona meitat, però el pal Courtois i la defensa belga han frustrat els intents del conjunt de Fernando Santos. Els de Robert Martínez no afluixen i s'enfrontaran a Itàlia als quarts de final.

Països Baixos 0 – 2 República Txeca

Primera gran sorpresa de l'Eurocopa amb l'eliminació de la selecció dels Països Baixos, una de les candidates al títol, contra la República Txeca. Els neerlandesos, que havien guanyat amb solvència tots els partits de la fase de grups, no han pogut mantenir el nivell mostrat en els partits anteriors i no han estat gens còmodes durant el partit. Els de De Boer havien fet una primera fase perfecta, però avui han començat amb molts dubtes i l'expulsió de De Ligt per mans a la segona meitat ha estat un contratemps del qual no s'han recuperat. Els neerlandesos no havien estat a un bon nivell durant la primera meitat i aquesta expulsió els ha acabat d'enfrontar. Holes i Schik han aprofitat la superioritat numèrica i han fet els gols d'una sorprenent República Txeca, que s'enfrontarà a Dinamarca als quarts de final.

Itàlia 2 – 1 Àustria

Itàlia, una de les favorites, ha patit per endur-se la victòria davant una sorprenent Àustria que ha competit molt bé el partit i ha forçat la pròrroga. La selecció azzurra no ha estat gens còmoda durant els noranta minuts i no ha pogut exercir el domini exhibit durant la fase de grups. Àustria, que ha vist com el VAR li anul·lava un gol per fora de joc molt just, ha fet un molt bon plantejament i ha tingut contra les cordes el conjunt de Mancini. Una genialitat de Chiesa al cinquè minut de la pròrroga ha desfet l'empat, i Pessina ha marcat el segon poc després. Kalajdzic ha retallat distàncies quan faltaven sis minuts pel final i ha fet somniar la seva selecció, però el miracle de l'empat no ha arribat i Àustria ha quedat eliminada malgrat jugar un molt bon partit. Itàlia, per la seva part, jugarà els quarts contra el guanyador del Bèlgica-Portugal.

Gal·les 0 – 4 Dinamarca

Partidàs de Dinamarca, que ha dominat el partit amb autoritat i s'ha classificat per als quarts de final per la porta gran. Gal·les no ha estat capaç de crear perill i s'ha vist completament superada per una selecció danesa que està oferint un joc molt vistós. Dinamarca ja va demostrar un gran nivell a la fase de grups malgrat perdre dos partits, i esperen continuar sorprenent Europa en les pròximes rondes. Un doblet de Dolberg, un golàs de Maehle i un bon gol del blaugrana Braithwaite han certificat una victòria contundent contra Gal·les, que queda eliminada. Als quarts de final, Dinamarca s'enfrontarà al guanyador del Països Baixos - República Txeca.

Portugal 2 - 2 França

Partit amb tres penals entre Portugal i França. Els dos dels lusitans els ha convertit Cristiano Ronaldo i s'ha convertit en el jugador amb més gols com a internacional. Per la seva banda, Benzema ha despertat i ha anotat el doblet francès. Ambdues seleccions passen a vuitens.

Alemanya 2 - 2 Hongria

La selecció hongaresa ha estat a punt de donar la gran sorpresa i deixar Alemanya fora dels vuitens, però un gol de Goretzka a les acaballes del partit ha donat l'empat necessari als teutons per passar a la pròxima fase. Gran paper dels hongaresos al grup de la mort.

Així queda la classificació final del Grup F:

França 7

Alemanya 4

Portugal 4

Hongria 2

Suècia 3 - 2 Polònia

Partit amb trams de domini diferents. La selecció sueca s'ha avançat des de bon començament i ha ampliat distàncies a la segona meitat amb un doblet de Forsberg. Tanmateix, els polonesos han remuntat amb dues dianes de Lewandowski. Ara bé, al final, al temps afegit, els suecs han aconseguit la victòria amb un gol de Claesson que ha certificat la seva classificació com a primers de grup. Els polonesos diuen adéu a l'Eurocopa.

Eslovàquia 0 - 5 Espanya

La selecció espanyola ha trigat molt a avançar-se contra una Eslovàquia molt pobra. El primer gol ha estat de carambola, però a partir d'aquí han arribat fins a quatre dianes més. Dos gols dels eslovacs han estat en pròpia porteria, mentre que per part dels de Luis Enrique han marcat Laporte, Sarabia i Ferran Torres. Els espanyols passen com a segons de grup i els eslovacs es queden fora.

Així queda la classificació final del Grup E:

Suècia 7

Espanya 5

Eslovàquia 3

Polònia 1

Croàcia 3 - 1 Escòcia

Acaba l'aventura europea de la selecció escocesa en un partit en el qual Modric ha liderat els croates a la victòria. Amb aquest triomf, els balcànics es classifiquen per als vuitens de final com a segons de grup.

República Txeca 0 - 1 Anglaterra

Partit soporífer entre txecs i anglesos. Ambdues seleccions se sabien classificades i no han jugat a res. Un gol d'Sterling a la primera meitat ha estat tot el que ha ocorregut. Els anglesos passen com a primers de grup i els txecs com a tercers.

Així queda la classificació final del Grup D:

Anglaterra 7

Croàcia 4

República Txeca 4

Escòcia 1

Rússia 1 - 4 Dinamarca

La selecció danesa aconsegueix, per fi, explotar el seu potencial contra una Rússia molt limitada. Damsgaard ha obert la llauna i a partir d'aquí han parcat Poulsen, Christensen i Maehle. Dzyuba ha marcat el gol de penal dels russos. Amb aquesta àmplia victòria, els danesos aconsegueixen la classificació directa per als vuitens de final. Rússia ja està fora.

Finlàndia 0 - 2 Bèlgica

La Bèlgica del català Bob Martínez no afluixa i guanya Finlàndia amb un gol en pròpia porteria i un altre de Lukkaku, que està imparable. Els belgues es classifiquen com a primers de grup, mentre que els finesos hauran d'esperar per veure si poden ser un dels millors tercers.

Així queda la classificació final del Grup B:

Bèlgica 9

Dinamarca 3

Finlàndia 3

Rússia 3

Ucraïna 0 - 1 Àustria

Partit lamentable de la selecció ucraïnesa, que arribava amb opcions de classificar-se com a segona de grup, però ha cedit aquest paper a la selecció austríaca, que ho ha fet molt millor. Baumgartner ha donat el gol de la victòria dels austríacs, que ja són a vuitens de final, mentre que els ucraïnesos encara podrien passar si acaben sent un dels quatre millors tercers, però ho tenen complicat.

Macedònia del Nord 0 - 3 Països Baixos

Els neerlandesos no han tingut pietat dels macedonis i els han golejat per acabar-los d'ensorrar, quan totes dues seleccions sabien que serien primera i quarta de grup. El blaugrana Memphis ha marcat el primer i Wijnaldum els altres dos.

Així ha quedat la classificació definitiva del Grup C:

Països Baixos 9

Àustria 6

Ucraïna 3

Macedònia del Nord 0

Itàlia 1 – 0 Gal·les

Itàlia completa el seu ple de victòries superant Gal·les amb un solitari gol de Pessina, en un partit on han jugat els menys habituals. La selecció transalpina reivindica així la seva candidatura al títol, tancant la fase de grups amb tots els punts possibles i sense encaixar cap gol. Malgrat la derrota, Gal·les ha pogut retenir la segona plaça perquè té guanyada la diferència de gols amb Suïssa. Així ha quedat la classificació definitiva del Grup A.

Itàlia 9

Gal·les 4

Suïssa 4

Turquia 0

Suïssa 3 – 1 Turquia

Gran victòria de Suïssa contra una decebedora Turquia que ha quedat eliminada de l'Eurocopa. La selecció helvètica s'ha imposat amb claredat gràcies a un gol de Seferovic i un doblet de Shaqiri. El gol turc de Kahveci ha quedat en anècdota. De tota manera, Suïssa no ha pogut ocupar la segona plaça perquè Gal·les, amb qui empata a punts, té millor diferència de gols. Els suïssos, però, és molt probable que passin com a un dels millors tercers, ja que tenen quatre punts. Així ha quedat la classificació definitiva del Grup A.

Itàlia 9

Gal·les 4

Suïssa 4

Turquia 0

Espanya 1 – 1 Polònia

La selecció espanyola no aconsegueix arrencar en aquesta Eurocopa i ha firmat un altre empat, aquest cop contra Polònia. Morata ha avançat els de Luis Enrique i ha aconseguit reivindicar-se, però Lewandowski ha empatat al minut 66 per empatar el partit. Gerard Moreno ha tingut un penal per tornar a avançar Espanya, però l'ha llançat al pal. Amb aquest resultat, la selecció espanyola es complica l'accés a vuitens. Una victòria contra Eslovàquia en l'última jornada la classificaria, però una derrota la deixaria fora i un empat també podria fer-ho, depenent dels resultats dels altres grups. Així queda la classificació del Grup F al final de la segona jornada.

Suècia 4

Espanya 2

Polònia 1

Portugal 2 – 4 Alemanya

Alemanya ha superat Portugal en un partit boig. Ha estat el duel amb més gols d'aquesta Eurocopa, tot i que dos d'ells han estat en pròpia. Els portuguesos s'han avançat gràcies a Cristiano Ronaldo, però Ruben Dias i Guerreiro han fet la feina per la selecció germànica. Els defenses de la selecció de Fernando Santos s'han introduït la pilota a la seva porteria dos cops en només quatre minuts. A la segona part, Havertz i Goosens han incrementat l'avantatge. Diogo Jota ha retallat distàncies amb el 2-4, però el gol ha quedat només en anèctota. D'aquesta manera, Alemanya es treu l'espina de la derrota contra França i se situa segona al grup de la mort. Així queda la classificació del Grup F després de la segona jornada.

França 4

Alemanya 3

Portugal 3

Hongria 1

Hongria 1 – 1 França

Sorpresa majúscula a l'Eurocopa. França, la gran favorita per endur-se el títol, empata davant Hongria, el rival a priori més fàcil de l'anomenat grup de la mort. Floira ha avançat els locals al final de la primera part, i Griezmann ha empatat el partit al minut 66. França haurà de tancar la seva classificació en l'última jornada, tot i que amb 4 punts és difícil que quedi fora. Els hongaresos, per la seva banda, s'aferren a la competició i segueixen vius en un grup on tothom els donava per morts.

Anglaterra 0 - 0 Escòcia

La selecció escocesa culmina un partit molt seriós en el qual aconsegueix aturar la selecció anglesa, un dels equips favorits de l'Eurocopa. El resultat inicial s'ha mantingut fins al final del duel i aquesta és la classificació del Grup D al final de la segona jornada:

Anglaterra 4

Croàcia 1

Escòcia 1

Croàcia 1 - 1 República Txeca

Partit molt travat entre croates i txecs. Schick ha continuat sorprenent i ha avançat els txecs amb un gol de penal. Perisic ha empatat amb una diana a l'inici de la segona meitat. A partir d'aixo, res més. Els txecs ja són gairebé a vuitens, però els croates es compliquen la vida.

Suècia 1 - 0 Eslovàquia

La selecció sueca en té prou amb un gol de penal per derrotar la selecció eslovaca, que havia guanyat el primer partit. Tots dos equips formen part del mateix grup de la seleccio espanyola. Els de Luis Enique necessiten guanyar contra Polònia si no volen complicar-se la classificació per als vuitens de final.

Sergio Busquets dona negatiu per coronavirus i es reincorpora amb la selecció espanyola.

Països Baixos 2 - 0 Àustria

La selecció neerlandesa es classifica per als vuitens de final com a primera del Grup C després d'un partit molt senzill per als de De Boer. Àustria no ha fet absolutament res per merèixer la victòria, mentre que els Països Baixos han tingut diverses ocasions. Una diana de Depay de penal i una altra de Dumfries a la segona meitat han donat el triomf als neerlandesos. Així queda el Grup C després de la segona jornada:

Països Baixos 6

Ucraïna 3

Àustria 3

Dinamarca 1 - 2 Bèlgica

La selecció belga dirigida pel català Robert Martínez s'ha classificat de forma matemàtica per als vuitens de final. Els danesos han començat el partit guanyant i han merescut molt més, però De Bruyne i Lukkaku han liderat els red devils a la segona meitat per aconseguir la remuntada. Ara, els danesos ho tenen molt complicat per accedir als vuitens de final, malgrat que han fet un gran futbol en els dos primers duels de l'Eurocopa. Així queda el Grup B després de la segona jornada de la fase de grups:

Bèlgica 6

Rússia 3

Finlàndia 3

Dinamarca 0

Ucraïna 2 - 1 Macedònia del Nord

Partit molt emocionant a la segona jornada del Grup C. Els ucraïnesos han dominat la primera meitat i han aconseguit un avantatge de dos gols al descans. A la represa, però, Macedònia ha sortit amb molta més empenta i ha acabat aconseguint el primer gol en el rebot d'un penal fallat. Ucraïna ha pogut ampliar distàncies amb un altre penal, però Dimitrievski l'ha aturat. Al final, i després d'uns darrers minuts de patiment, els de Shevchenko han guanyat el partit.

Itàlia 3 - 0 Suïssa

Segona gran demostració de força de la selecció italiana, que s'ha menjat la suïssa des del primer minut i s'ha classificat de forma matemàtica per als vuitens de final. Locatelli, amb un doblet, ha estat el protagonista del duel, mentre que Immobile ha acabat de sentenciar l'encontre amb una diana a les acaballes del partit. La pitjor notícia per als italians ha estat la lesió de Giorgio Chiellini a l'inici de l'enfrontament. De fet, havia marcat un gol que ha estat anul·lat. Així queda la classificació del Grup A després de la segona jornada:

Itàlia 6

Gal·les 4

Suïssa 1

Turquia 0

Turquia 0 - 2 Gal·les

La selecció turca ja pot dir gairebé adéu a l'Eurocopa després de perdre el segon partit de la fase de grups, aquest contra Gal·les. Gareth Bale ha estat el gran protagonista del duel, amb dues assistències. El primer gol, a les acaballes de la primera part, ha estat obra de Ramsey, qui també ha fet un gran partit. El segon ha estat de Roberts al final del duel. Molt decebedor el paper de Turquia.

Finlàndia 0 - 1 Rússia

La segona jornada de l'Eurocopa ha començat amb un partit força entretingut, amb moltes ocasions a les dues àrees, però amb pocs gols, ja que la qualitat d'ambdues seleccions, amb davanters poc talentosos, ha fet que només els russos poguessin perforar un cop la porteria rival. La diana l'ha aconseguida Miranchuk a les acaballes de la primera meitat: un autèntic golàs. Amb la victòria russa, el Grup B queda molt igualat i la tercera jornada serà molt emocionant.

França 1 - 0 Alemanya

La selecció francesa ha fet valdre la seva condició de favorita per guanyar l'Eurocopa i s'ha imposat a un dels rivals més difícils que els podia tocar, la selecció alemanya, en el primer partit de la fase de grups. La primera meitat ha estat de domini teutó, però Hummels ha avançat els bleus amb un gol en pròpia porteria. Fer mal a la selecció francesa és molt difícil i per molt que s'han esforçat, els de Löw no ho han aconseguit. A més a més, els gals han pogut ampliar el seu avantatge a la segona meitat amb pilotes que han acabat al pal o gols que han estat anul·lats. Així queda el Grup F després de la primera jornada:

Portugal 3

França 3

Alemanya 0

Hongria 0

Hongria 0 - 3 Portugal

La selecció hongaresa no ha pogut retre un gran homenatge a la seva afició, però ha estat a punt. Amb un Puskás Aréna ple a vessar, els magiars han estat a punt de fer ensopegar els vigents campions d'Europa. Ara bé, a partir del minut 80 els portuguesos han fet un pas endavant i primer Guerreiro i després Cristiano Ronaldo per partida doble han acabat golejant Hongria.

Espanya 0 – 0 Suècia

La selecció espanyola empata sense gols contra Suècia. Els de Luis Enrique ho han intentat fins el final, però no han aconseguit superar el mur plantejat per la defensa sueca, molt sòlida durant tot el partit. Morata ha errat una ocasió claríssima i Gerard Moreno ha estat a punt de marcar a falta de cinc minuts, però el marcador no s'ha mogut. Espanya ha dominat la pilota però ha acusat la falta d'idees a davant. Així queda Grup E després de la primera jornada:

Espanya 1

Suècia 1

Polònia 0

Polònia 1 – 2 Eslovàquia

La selecció liderada per Robert Lewandowski no ha començat amb bon peu l'Eurocopa caient per 1-2 amb Eslovàquia. Polònia ha començat perdent amb un gol en pròpia del seu porter, Szczesny, però ha aconseguit empatar gràcies a Linetty. De tota manera, Skriniar ha tornat a avançar la selecció d'Eslovàquia quan faltaven 20 minuts pel final.

Escòcia 0 - 2 República Txeca

Partit plàcid per a la selecció txeca. Primera meitat de domini clar, que ha estat coronada amb un gol de Patrik Schick abans del descans. A la represa, els escocesos han sortit a totes per aconseguir l'empat, però en comptes d'això, s'han trobat amb el segon dels txecs. Ha tornat a ser Schick, que ha marcat un gol que està cridat a ser un dels millors de la competició. Ha vist el porter avançat i, des de molt lluny, l'ha superat amb una vaselina imparable. Així queda Grup D després de la primera jornada:

República Txeca 3

Anglaterra 3

Croàcia 0

Escòcia 0

Països Baixos 3 – 2 Ucraïna

La selecció de De Boer ha guanyat amb èpica en la seva estrena contra Ucraïna. Els neerlandesos s'han avançat amb gols de Wijnaldum i Weghorst, però després Yarmolenko i Yarmenchuk han empatat el partit. Quan només faltaven 5 minuts, Dumfries ha marcat el 3-2 definitiu. Així queda Grup C després de la primera jornada:

Àustria 3

Països Baixos 3

Ucraïna 0

Àustria 3 – 1 Macedònia del Nord

Àustria s'ha imposat per 3-1 a una Macedònia del Nord que debutava en una Eurocopa i ha estat capaç de lluitar fins al final. La selecció balcànica ha competit bé el partit, però ha fallat en l'últim quart d'hora. Lainer ha avançat els austríacs, Pandev ha donat esperances a Macedònia amb l'empat, però Gregoritsch i Arnautovic l'han deixat sense efecte a la segona part.

Anglaterra 1 - 0 Croàcia

La selecció d'Anglaterra ha confirmat la seva candidatura al títol superant Croàcia en el duel més atractiu de la jornada. El partit d'avui era una reedició de les semifinals del Mundial de 2018, que van caure a favor dels balcànics. Els de Southgate han dominat la pilota i s'han endut la victòria amb un gol de Raheem Sterling.

Bèlgica 3 - 0 Rússia

La Bèlgica de Robert Martínez ha començat el seu camí amb una victòria contundent i es reafirma com a una de les candidates a competir pel títol. Els diables vermells han dominat el partit i han doblegat la selecció russa amb un doblet de Lukaku i un gol de Meunier. Així queda el Grup B després de la primera jornada:

Bèlgica 3

Finlàndia 3

Dinamarca 0

Rússia 0

Dinamarca 0 - 1 Finlàndia

Finlàndia s'emporta la victòria en el seu debut en Eurocopa en un duel marcat per l'ensurt de Cristhian Eriksen, que ha caigut desmaiat en la primera part. El partit s'ha suspès durant una hora, i s'ha acabat reprenent després que el futbolista danès s'estabilitzés. Dinamarca ha dominat el partit i ha tingut molt bones ocasions, però Finlàndia ha donat la sorpresa amb un gol de Pohjanpalo.

GAL·LES 1 - 1 SUÏSSA

Suïssa empata davant la Gal·les de Gareth Bale després d'haver estat superior durant bona part del partit. Embolo havia avançat la selecció helvètica, però després del gol el combinat suïs ha fet un pas enrere i Moore ha aconseguit l'empat gal·lès a falta d'un quart d'hora pel final. Així queda la classificació del Grup A després de la primera jornada.

Itàlia 3

Gal·les 1

Suïssa 1

Turquia 0

TURQUIA 0-3 ITÀLIA

La selecció italiana signa el debut somiat. No només guanyen, sinó que ofereixen una gran imatge. Turquia, en canvi, haurà de millorar molt si vol classificar-se per als quarts de final. Els gols dels italians han estat d'Immobile, Insigne i Demiral en pròpia porteria.

En aquest enllaç es podran seguir tots els partits de l'Eurocopa un cop hagin finalitzat, amb una crònica resumida de cadascun d'ells.