Món Esport
Xavi: “Si la selecció catalana fos oficial, aniríem amb Catalunya”
  • CA

Xavi Hernández no dubta a l’hora de confessar quina selecció oficial defensaria en un hipotètic cas d’independència de Catalunya. El migcampista, campió del món i d’Europa amb la selecció espanyola, explica en una entrevista al programa ‘Fora de Sèrie’ de TV3 que “m’encantaria tornar a la selecció espanyola, tot i que si la selecció catalana fos oficial, aniríem amb Catalunya. Si aconseguíssim la independència, els catalans jugaríem amb Catalunya”.

L’exblaugrana defensa, com ho ha fet altres vegades, “el dret a decidir” i critica amb èmfasi la inacció de l’Estat espanyol i la negativa a acordar un referèndum d’autodeterminació per als ciutadans catalans: “És increïble que en un país democràtic no ens deixin decidir. Aquí [Qatar] se sap que és un país no democràtic, però que a Espanya mirin cap a una altra banda quan hi ha milions de persones al carrer a Catalunya, no ho entenc”, manifesta.

 

D’altra banda, el català afirma que “la política em cansa bastant”, no renega de la seva carrera internacional amb ‘la Roja’ i es mostra satisfet amb les temporades que ha defensat la samarreta del combina estatal: “No amago que m’he sentit orgullós de jugar a la selecció espanyola, estic molt content d’haver-hi jugat tants anys.”

Pel que fa l’actualitat del Barça, l’excapità culer creu que “Messi renovarà perquè el veig feliç i més madur i tranquil que mai. No el veig canviant d’aires. El Barça necessita Messi, però Messi també necessita el Barça. Seria un error històric del club que no el renovés”. Xavi, a més, considera l’argentí “el més gran de la història” i Joan Laporta “el millor president de la història del club, sense cap mena de dubte”.

 

L’egarenc té assumit que el seu futur ha de ser al Barça i, més concretament, prop de la seva banqueta. “Cruyff em va dir que jugar és el millor, però que després seria entrenador perquè m’agrada estar a prop del camp. No em veig en un despatx, prefereixo la banqueta”, comenta a l’entrevista, a més d’assegurar que “tinc la il·lusió de treballar al Barça en un futur”.

 

Però, com li agradaria que fos el Barça del futur? Xavi creu que el millor model és el liderat per gent vinculada al futbol i posa l’exemple del Bayern de Munic, presidit per Uli Hoeness i amb Franz Beckenbauer com a President d’Honor: “M’agradaria que el model del Barça fos el del Bayern de Munic, que la gent que decidís coses al Barça fos gent de futbol.”

 

Qatar

 

Xavi Hernández vesteix, actualment, els colors de l’Al Saad qatarià. Per al migcampista, “hi ha molts prejudicis envers Qatar, crítiques de molta gent que no ha vingut mai”, però admet que “el Comitè Suprem de Qatar està intentant millorar les condicions laborals dels treballadors que ajuden a construir el país” i que “se sap que no és un país democràtic”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa