Món Esport
Valverde: “No tinc cap inconvenient a reconèixer que prioritzem la Lliga”
  • CA
Ernesto Valverde, durant la roda de premsa prèvia al Girona-Barça. | EFE

No ho verbalitzarà mai ningú, però la realitat és que la relació entre el Barça i la Copa del Rei no passa pel seu millor moment. Els blaugrana fa quatre temporades que s’emporten el títol a les seves vitrines i el pas del temps ha acabat desencantant els jugadors culers i l’entrenador. Els catalans van perdre a Sevilla (2-0) i estan obligats a remuntar la setmana vinent si volen ser a les semifinals del torneig, però Ernesto Valverde no ha tingut “cap inconvenient a reconèixer que la nostra prioritat és la Lliga“.

 

“No pensaré en el partit de Copa, en absolut. És veritat que l’altre dia a Sevilla vaig fer una alineació condicionada pel derbi contra el Girona, però demà no serà el cas. Alinearé els millors per guanyar el partit, és el nostre principal objectiu, sense pensar en res més“, ha valorat el tècnic extremeny en la roda de premsa prèvia a la visita a Montilivi. “Intentarem remuntar, sí, però prioritzem la Lliga i això és el que hi ha“, ha seguit valorant.

 

En la mateixa compareixença pública, Valverde ha parlat sobre l’intent frustrat de Javier Tebas de portar el Girona-Barça a Miami, del debut de Boateng al Sánchez Pizjuán, del fitxatge de De Jong i del rendiment de Malcom, entre altres aspectes. Repassa les seves declaracions més importants.

 

Les declaracions de Valverde prèvies al Girona-Barça

 

LA VISITA A MONTILIVI

“Tots els partits de fora de casa tenen una dificultat especial. Ens juguem un derbi amb totes les connotacions que això comporta. Sabem que ells estan molt entusiasmats perquè estan tenint una bona trajectòria a la Lliga i a la Copa i que a Montilivi es fan molt forts. Cada partit que passa, els punts que es guanyen tenen més valor”.

 

ELS DESCANSOS DE MESSI

“Aquestes coses les decideix l’entrenador, que és el que més coneix els futbolistes. Les dades que tinc jo només les saben els que treballem al Barça. Cadascú pot pensar el que vulgui, però sóc jo qui he de decidir, i faig el que crec que és millor pel futbolista i pel jugador”.

 

PER QUÈ NO VAS TRUCAR DE JONG?

“No es pot parlar amb un jugador que té contracte amb algun altre club. No està en el meu codi professional fer públiques aquestes coses. Ell és lliure de dir i fer el que vulgui, però jo no tinc res més a dir sobre l’assumpte”.

 

DE JONG, UN FITXATGE DE FUTUR

“És un futbolista que el club ha fitxat amb una perspectiva de futur. Necessitarà adaptar-se, encara que ve d’un club que segueix una línia semblant a la nostra. Dependrà de moltes coses que estigui molt temps aquí i que marqui una època, però sense cap mena de dubte té les condicions per aconseguir-ho”.

 

COM VEIES JUGAR EL PARTIT A MIAMI?

“Molt llunyà, faltaven molts mesos perquè això succeís. Fixa’t com han anat les coses: els dos equips estem classificats per als quarts de final de la Copa. Hagués estat una mica complicat. No li vaig donar especial importància, era una qüestió d’esperar a veure què passava”.

 

MÉS SOBRE EL GIRONA-BARÇA A MIAMI

“Nosaltres sempre vam pensar que jugaríem a Montilivi fins que ens diguessin el contrari. La nostra idea era jugar el partit on tocava, a Girona. La proposta de LaLiga era només un projecte i per a nosaltres no era quelcom important. No s’han donat les circumstàncies i les condicions necessàries, veurem si la temporada vinent es juga algun partit als Estats Units”.

 

LA LLIGA, LA PRIORITAT

“No pensaré en el partit de Copa, en absolut. És veritat que l’altre dia a Sevilla vaig fer una alineació condicionada pel derbi contra el Girona, però demà no serà el cas. Alinearé els millors per guanyar el partit, és el nostre principal objectiu, sense pensar en res més”.

 

ROTACIONS

“Prioritzem el partit de demà. Es parla molt de les rotacions quan es perd. La temporada passada només es va parlar d’això quan vam perdre a la Copa contra l’Espanyol i vam haver de remuntar. El mig del camp que va jugar a Sevilla va ser el mateix que fa pocs dies va guanyar al camp del Getafe. A la defensa només hi faltava Jordi Alba. Intentarem remuntar, però no tinc cap inconvenient a l’hora de dir que prioritzem la Lliga”.

 

EL DEBUT DE BOATENG

“Era una situació difícil per a ell perquè acabava d’arribar, però vaig pensar que era el millor que podia fer. Li hem deixat clar el rol que ha vingut a ocupar i ell n’és conscient. Ha vingut a ajudar-nos i el contemplem com a una possibilitat més a l’atac”.

 

MALCOM

“És un jugador que té moltes virtuts i és molt vertical. Volem que tingui continuïtat en la seva presència en el joc. No és que li falti res, és que hi ha altres jugadors que també estan bé. El que ha d’intentar ell és fer-se un lloc en l’equip titular perquè els seus companys de posició també lluitaran per fer-ho quan juguin”.

 

MERCAT DE FITXATGES

“En el Barça sempre hi ha rumors sobre possibles altes i baixes. No és quelcom que em preocupi en especial, ni en el cas dels futbolistes ni els meus”.

 

LA POSICIÓ DE LATERAL ESQUERRE, LA MÉS COIXA

“És una posició que tenim una mica més coixa, sí. Només comptem amb Jordi Alba i amb el filial. També hi poden jugar Semedo o Jordi Alba. Hem de tenir en compte la situació del club. D’altra banda, la posició de central no és una prioritat per a nosaltres. Quan torni Umtiti tindrem cinc centrals i confiem molt en ells”.

 

HAS IMPOSAT MAI ALGUN FITXATGE?

“Quan analitzem el mercat amb la secretaria tècnica sempre surten diferents noms, però jo mai parlo amb absolutismes ni exigències. Proposo de forma molt normal perfils que podrien ser interessants per a nosaltres”.

 

RIVALS PEL TÍTOL DE LLIGA

“Valoro de la mateixa forma el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid. Els primers sempre lluiten fins al final i els segons mai es donen per vençuts. Mirem amb més atenció el nostre rival més proper i, ara, aquest és l’Atlètic. Només el tenim a cinc punts”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa