Un exmadridista signa un manifest per la llibertat dels presos polítics

Asier Illarramendi, futbolista de la Reial Societat que aquest cap de setmana va ser notícia per lesionar-se durant el partit contra el València, s’ha posicionat de forma clara i contundent al costat dels presos polítics catalans. L’exmigcampista del Reial Madrid és un dels 68 signants del manifest impulsat per Gure Esku Dago que demana la llibertat dels presos polítics, una solució política per al conflicte català i la cancel·lació dels procediments judicials relacionats amb l’1 d’octubre que començarà aquest dimarts a Madrid.

 

Cal destacar que Illarramendi no és l’única persona vinculada al futbol que ha protagonitzat aquest gest. La futbolista de l’Athletic Club Ainhoa Tirapu també forma part de la llista de personalitats del País Basc que han subscrit cadascuna de la línia del manifest. Aquí pots repassar la resta de firmants.

 

El manifest impulsat per Gure Esku Dago

 

Darrerament seguim amb especial atenció l’evolució de la situació política de Catalunya. D’una o altra manera, són múltiples els lligams i relacions que tenim amb les i els catalans. A més, tenim el convenciment que el que passa a Catalunya influeix en la nostra realitat actual i en la construcció del nostre futur.

 

Per això, en aquests moments en què és imminent el començament del judici contra els líders socials i polítics sobiranistes catalans, les i els signants d’aquest manifest creiem convenient prendre la paraula i fer-la pública.

 

Tenint en compte la situació dels líders socials i polítics sobiranistes catalans, volem reivindicar el següent:

  • La immediata posada en llibertat dels líders socials i polítics sobiranistes catalans presos, ja que en considerem injust l’empresonament. Volem veure lliures Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Dolors Bassa, Josep Rull i Joaquim Forn.
  • L’anul·lació de les vies d’excepcionalitat jurídica, judicial i processal, posant fi a totes les causes relacionades amb la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.
  • Una crida al diàleg i la negociació, perquè sigui possible una solució política basada en el respecte a la voluntat de la ciutadania i als valors democràtics. S’ha d’obrir camí cap la solució política, sobre la base que la ciutadania pugui decidir lliurement i democràtica el seu futur.

 

La solidaritat, la defensa dels drets civils i polítics i de les llibertats democràtiques, el rebuig a les vies repressives, i el suport a solucions polítiques basades en la voluntat expressada democràticament per la ciutadania són bases d’acord àmpliament majoritàries a la nostra societat. Són bases que, a hores d’ara, toca defensar i enfortir.

 

Creiem que corren temps en què cal que les ciutadanes i els ciutadans reforcem el nostre compromís amb la defensa dels drets civils i polítics i de les llibertats democràtiques. Davant vents autoritaris i intolerants, ens correspon aprofundir en la cultura democràtica i practicar la solidaritat.

 

En democràcia no es poden criminalitzar les mobilitzacions democràtiques i pacífiques, ni tampoc la dissidència política. En democràcia, votar no pot ser delicte, sinó solució. En democràcia, no es pot jutjar la democràcia.Nou comentari