Món Esport
Triomf absolut de les federacions esportives amb la nova llei de l’Esport català
  • CA
Triomf absolut de les federacions esportives amb la nova llei de l'Esport català.
Triomf absolut de les federacions esportives amb la nova llei de l’Esport català. | UFEC

Èxit total de les federacions esportives catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) en la recollida de signatures per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una nova llei de l’Esport. L’ens federatiu català aconsegueix un total de 154.492 signatures perquè la proposta entri al Parlament de Catalunya per ser sotmesa a debat després de ser validades per la comissió de control corresponent d’aquest i per l’Idescat.

 

El projecte per a una nova llei de l’Esport, el procés de recollida de firmes per al qual va començar el juny del 2018, no ha arribat a l’ambiciosa xifra de 200.000 signatures que es va marcar Gerard Esteva, president de l’UFEC, però ha aplegat el triple de les firmes que demana la llei de la Iniciativa Legislativa Popular i ha superat, entre d’altres, les ILP de la renda mínima garantida (121.000) o la d’educació (96.000).

 

El text de reclama un sistema esportiu que representi el sector i els seus valors i que asseguri el futur de l’esport català. Sota el lema “Preparats, Llestos, Llei”, el projecte té els diferents punts centrals: la igualtat efectiva de l’esport femení, la potenciació de l’esport per a persones amb discapacitat, la conciliació entre la pràctica esportiva i els estudis i la millora de la tecnificació dels esportistes catalans, entre d’altres.

 

Al·legacions a la Ley del Deporte espanyola

 

A més d’aquest èxit, la UFEC també presentarà al·legacions respecte a l’avantprojecte de llei de l’esport espanyola aprovada pel consell de ministres. El possible canvi de govern que es derivi de les eleccions anticipades del 28 d’abril no hauria de rectificar massa el text final d’aquest i, per això, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya ja ha preparat les esmenes que es poden presentar, a tot estirar, el pròxim dimarts 26 de febrer.

 

Entre les qüestions que es reclamaran s’hi troben una proposta de finançament que obligui a reinvertir part dels ingressos derivats de l’esport en el mateix sector (quelcom que s’acaba d’impulsar a Itàlia, encara que es fa difícil imaginar que es pugui igualar el seu 33%), la llibertat de decisió en la integració de les federacions d’esport adaptat a les l’estructura esportiva principal, el manteniment de l’emissió de la llicència per a la participació en competició estatal a través de les federacions autonòmiques, la validació de la formació federativa per exercir professions esportives i l’eliminació de l’autorització necessària del Consell Superior de l’Esport per a l’organització de competicions internacionals.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa