Món Esport
El sector de l’esport emprendrà accions legals contra el tancament de les instal·lacions
  • CA

L’esport català s’ha tornat a unir contra les mesures del Govern per contenir el coronavirus. La Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha emès un comunicat per denunciar que el tancament de les instal·lacions decretat és “injust i arbitrari”, “significarà un cop de mort” per al sector i retornarà els índexs de pràctica esportiva que hi havia als anys 80.

“L’esport és segur, i ho ha demostrat tot el sector amb la confecció i aplicació de protocols de seguretat molt restrictius i amb una traçabilitat molt confiable. A més, l’esport no contagia, sinó que l’activitat esportiva millora la salut de la ciutadania per lluitar en millors condicions contra la Covid-19. La pràctica majoria de comunitats estan fent pràctica esportiva i competicions, cosa que representa un greuge comparatiu. També, la resta de sectors no han patit noves restriccions que anul·len completament la seva activitat, sinó que segueixen funcionant”, ha comunicat la UFEC.

A més, el sector també s’ha mostrat fermament contrari a les indemnitzacions anunciades de 15 milions d’euros per aquest nou tancament, ja que “les pèrdues mensuals del sector són de 70 milions”. “Demanem compensacions que estiguin a l’altura del que representa l’esport català en el seu conjunt i en el teixit productiu català”, ha justificat. A més, les federacions han anunciat que “presentarem una nova demanda judicial per ser una decisió sense fonament” i han demanat al Govern “una rectificació i assumpció de responsabilitats”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa