Prosinecki: “No crec que el conflicte entre Catalunya i Espanya acabi com el de Iugoslàvia”
Robert Prosinecki, en una imatge d'arxiu.
Robert Prosinecki, en una imatge d’arxiu. | CC

Robert Prosinecki, i actual seleccionador de Bòsnia i Hercegovina, pròxima rival de la selecció espanyola, ha dit la seva sobre el procés polític català. En una entrevista al diari MARCA, el croat ha estat qüestionat per la possibilitat que Catalunya es ‘balcanitzi’ i que el conflicte amb Espanya acabi assemblant-se a la situació que es va viure a Iugoslàvia entre el 1991 i el 2001, quan hi van haver una sèrie de conflictes armats entre les exrepúbliques iugoslaves.

 

“No, de veritat que crec que no serà igual. Són temps molt diferents. Potser algun dia Catalunya s’independitza, no ho sé, però no penso que hi pugui haver una guerra“, ha valorat Prosinecki sobre l’assumpte.

 

El croat va jugar a Barça i Reial Madrid, però la ciutat que més troba a faltar d’Espanya és Oviedo. “Hi vaig molt perquè és on viu la meva germana. Jo la visito durant l’hivern i ella em ve a veure l’estiu, a la platja. M’encanta Espanya, es viu molt bé i hi ha molt bona gent. A Oviedo hi estic molt content. Me’n recordo quan vaig jugar cedit, que no parava de ploure. Vaig trucar el meu representant per demanar-li explicacions. I mira el que va passar: vaig ser molt feliç i ara hi vaig molt”, ha explicat Prosinecki, que no té cap dubte de quin és el millor entrenador que l’ha entrenat: “Johan Cruyff. D’un altre planeta. Tenia una intel·ligència privilegiada”.Nou comentari