Un primer pas cap a la normalitat

El públic podrà tornar a Montilivi i al Johan Cruyff aquest cap de setmana, amb alguns asteriscos

El Barça-Reial Societat del 7 de març del 2020 va ser l’últim esdeveniment esportiu de Catalunya que va reunir una gran quantitat de públic a les graderies. Aquell dia, no es podia pràcticament sospitar que el cap de setmana següent estaríem vivint una de les situacions més surrealistes de les nostres vides, amb la pandèmia del coronavirus, que obligaria a mantenir tancats els estadis esportius durant molt i molt temps.

Ha hagut de passar un any just, gairebé, perquè els catalans puguin tornar a viure un partit en algun estadi destacat en directe. No serà de cap equip professional, tanmateix, ja és un pas de gegant cap a la normalitat. Si bé algunes competicions amateurs i d’esport base ja havien pogut tenir aficionats a les graderies de forma simbòlica, el cap de setmana del 20 i 21 de març serà el primer que tindrà dos recintes molt coneguts oberts al públic.

Estadi Johan Cruyff

El primer d’ells serà l’Estadi Johan Cruyff. L’espai on es disputen els partits del primer equip femení de futbol del Barça o el filial, entre altres, podrà acollir mil persones a les seves graderies. Serà en el duel entre el Barça B i el Cornellà del pròxim diumenge 21 de març a les 18:00h. El Procicat i LaLiga han autoritzat que, entre moltes mesures sanitàries i de precaució, fins a mil persones hi puguin assistir.

Montilivi

També podrà rebre públic un estadi que ha estat de Primera Divisió. Es tracta del camp del Girona, Montilivi, que, també el diumenge 21, podrà rebre fins a un miler de persones a les seves graderies. Serà per un partit històric, el primer que l’equip femení de futbol gironí disputarà en aquest estadi. Es tracta d’un pas important, no només cap a la normalitat postpandèmica, sinó cap a la igualtat entre el futbol masculí i el femení.

Més informació

Nou comentari