Món Esport
Pla de xoc de la Generalitat per a clubs petits: crèdits i subvencions directes

Preocupació en el món de l’esport per la supervivència de molts clubs arran de la crisi del coronavirus. El Govern ha confirmat que el sector li ha traslladat les dificultats que molts clubs esportius ja estan experimentant amb la crisi del coronavirus, i que posen en perill la continuïtat de fins al 50% d’aquestes entitats. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha comparegut telemàticament a la Comissió d’Afers Institucionals per donar compte del pla de xoc que prepara l’executiu de Quim Torra per pal·liar els efectes de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 al món de l’esport, que impacta especialment en les entitats més petites.

“Hi ha diversos factors d’incertesa, com ara si es podran continuar les competicions esportives un cop s’aixequi el confinament o, si per contra, s’han d’aturar, i quins efectes té això en la classificació de les competicions. I això té un impacte econòmic que haurem de valorar”, ha dit Budó, que ha lamentat també la “gran pèrdua esportiva per al país que suposa no poder celebrar competicions com la Volta Ciclista a Catalunya o el Barcelona Open Banc Sabadell”.

Per a la consellera, l’esport de base i els clubs de dimensions més petites són els que més estan en el punt de mira de la crisi del coronavirus, perquè “amb les instal·lacions tancades, les quotes dels socis suspeses i la suspensió de la publicitat, els patrocinis i el marxandatge aquests clubs necessiten liquiditat de forma urgent”. I és a partir d’aquí que la Generalitat ha dissenyat un pla de xoc econòmic per mirar de salvar les entitats esportives que estiguin en perill.

Budó ha presentat en compareixença telemàtica al Parlament un “pla de xoc que preveu el manteniment de subvencions i l’accés al crèdit, de manera que es garanteixen les subvencions previstes per al 2020 per a clubs, els consells esportius i les federacions, i a més, s’escurcen els terminis de tramitació de les subvencions i els pagaments pendents d’exercicis anteriors”.

Meritxell Budó, consellera de la Presidència | ACN

Meritxell Budó, consellera de la Presidència | ACN

I en un pla més concret, Budó ha anunciat “una línia específica de 10 milions per a les entitats petites que no puguin accedir al crèdit que ha habilitat l’Estat o la Generalitat a través de l’ICF”. La consellera ha dit que a més del pla de xoc a curt termini, cal un pla a llarg termini. “Hem enviat una carta a totes les entitats esportives i regidories d’esports del país per poder fer una radiografia concreta de la situació. Amb les dades obtingudes, farem més finançament amb crèdit i ajudes directes al sector i farem una nova convocatòria de subvencions per a entitats esportives per combatre els efectes del coronavirus. També demanarem al Congrés un tipus d’IVA reduït per a l’esport“, ha exposat Meritxell Budó.

I també ha anunciat “la pròrroga d’un any més per tal que els 530 esportistes catalans aspirants a participar en els Jocs Olímpics de Tòquio puguin fer-ho el 2021 amb les mateixes condicions. Per això, ampliem el programa d’ajudes 2017-2020 un any més. Estava dotat amb 36 milions i ara l’incrementarem amb 9 milions més per tal que els esportistes es puguin seguir preparant”. Finalment, Budó ha anunciat la suspensió dels terminis per a la celebració d’assemblees, així com de la caducitat de les juntes directives que s’haguessin de renovar mentre duri el confinament.Més notícies

Torra es reuneix amb els representants de l’esport català per combatre el coronavirus

Notícia: Torra es reuneix amb els representants de l’esport català per combatre el coronavirus
Comparteix
El president de la Generalitat ha analitzat la situació del sector, "un dels més afectats per la crisi del coronavirus"
Notícia: Torra es reuneix amb els representants de l’esport català per combatre el coronavirus - Mobile

El món del futbol es bolca amb Guardiola per la mort de la seva mare

Notícia: El món del futbol es bolca amb Guardiola per la mort de la seva mare
Comparteix
Les mostres de condol i suport cap a l'entrenador català i la seva família
Notícia: El món del futbol es bolca amb Guardiola per la mort de la seva mare - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa