Món Esport
Pau Gasol, molt decebut amb el fracàs de la candidatura dels Jocs d’Hivern

Pau Gasol, exbasquetbolista català, ha repassat moltes qüestions esportives i candents en la presentació que ha fet aquest dimecres a Barcelona de la divuitena edició de la Pau Gasol Academy d’aquest estiu. Qüestionat per la candidatura frustrada entre Catalunya i Aragó per albergar els Jocs Olímpics d’hivern de l’any 2030, ha sortit al pas, elogiant l’actuació del govern de la Generalitat catalana i lamentant la del govern de la comunitat veïna.

“És una llàstima”, ha recalcat el de Sant Boi sobre el fet que finalment la candidatura no hagi prosperat, “perquè era una oportunitat d’enviar un missatge de candidatura conjunta, que tenia un valor important que l’esport uneix. Al final no ha estat així i és una llàstima”. Alhora, ha reivindicat que “és una decisió encertada perquè s’ha intentat polititzar des de la part d’Aragó. Catalunya, segons paraules del mateix Alejandro Blanco [president del Comitè Olímpic Espanyol (COE)], ha tingut un comportament exemplar i l’altra part no ha seguit la mateixa línia i per això la candidatura ha caigut”.

Pau Gasol, sobre les decepcions del Barça de bàsquet del final de temporada

Com a veu autoritzada del seu esport, en ser-ne el millor jugador de la història del país, Gasol ha repassat el dur final de temporada del Futbol Club Barcelona de bàsquet, que s’ha materialitzat amb les derrotes a la semifinal de la Final Four i a la final del Playoff de la Lliga ACB. Totes dues, contra el Madrid: “El Madrid va arribar amb més força i cohesió que el Barcelona. És una llàstima, perquè és una ocasió que no s’ha aprofitat després de dominar gran part de la temporada. No s’ha acabat bé i el Madrid ha demostrat un esperit competitiu més gran que el Barça a la recta final de la temporada. Cal fer autoanàlisi i autocrítica perquè la temporada que ve sigui diferent”.

De fet, no ha passat per alt la derrota europea a Belgrad: “S’ha vist que després de la Final Four l’equip es va veure afectat i hi ha hagut coses que hauran passat que han afectat l’equip i això es demostra a la pista. Jo no sóc d’assenyalar, sinó de parlar les coses i resoldre-les. Tot el món ha de fer la feina per crear l’ambient que es reflecteix en moments clau de la temporada, m’hauria agradat que el resultat hagués estat diferent, però cal aprendre’n i millorar. Els dos darrers anys han estat primers de la fase regular, però si estàs en el millor moment al final acabes guanyant. És el que ha passat a la NBA on la final la van disputar els Warriors i els Celtics”.

Pau Gasol, sobre el projecte i l’ascens del Bàsquet Girona

Finalment, ha tocat una qüestió molt dolça: l’èxit que està tenint el seu germà, Marc Gasol, amb el Bàsquet Girona, amb el qual ha aconseguit un ascens a la Lliga ACB exercint com a president i com a jugador alhora: “Ara es presenta un repte de continuïtat, de creixement i dʻadaptació a la màxima categoria amb un projecte sostenible que es mantingui a aquest nivell durant molts anys. El Marc ha de marcar el camí i quan passi un temps ja veurem com ho plantegem”.

De fet, la circumstància de l’ascens del Girona a aquesta màxima categoria nacional del bàsquet farà que el club del nord s’enfronti, com a mínim, dos cops la temporada vinent contra el Barça. Per tant, més enllà del fet que el seu germà estigui tan entregat al projecte gironí, el germà gran dels Gasol ha recordat que “soc també ambaixador del Barça i tindré el cor partit. Ja veurem si estic a la llotja”.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 22, 2022 | 20:54
    Ricard juny 22, 2022 | 20:54
    L'expert en figurar, que volia aprofitar uns jocs olímpics per figurar, en castellà naturalment, i que s'ha quedat sense una bona oportunitat per... figurar.
  2. Icona del comentari de: Fora botiflers de la nostra terra! a juny 22, 2022 | 21:05
    Fora botiflers de la nostra terra! juny 22, 2022 | 21:05
    ... Pobre Pau Gasol! Ell que ja es veia remenant l'estanquera i fent la gara-gara als borbons i tota la seva trepa i, ara, tota la botifarra per terra..
  3. Icona del comentari de: Barrut a juny 22, 2022 | 23:30
    Barrut juny 22, 2022 | 23:30
    En gasol també esperava el chope.
  4. Icona del comentari de: Català a juny 23, 2022 | 08:15
    Català juny 23, 2022 | 08:15
    Pau Gasol ha viscut molt de temps als Estats Units que, malgrat els seus moltíssims defectes, està a anys llum de l'estat feixista espanyol. I no se'n sap avenir de coss com aquestes.
  5. Icona del comentari de: Independentista a juny 23, 2022 | 08:25
    Independentista juny 23, 2022 | 08:25
    T'has quedat sense poder fer brandar l'Estanquera, oi noi?. Doncs fote-t!
  6. Icona del comentari de: Misèria a juny 23, 2022 | 09:46
    Misèria juny 23, 2022 | 09:46
    Ha salivavs el chope, he, botifler?
  7. Icona del comentari de: betelheuse a juliol 09, 2022 | 19:49
    betelheuse juliol 09, 2022 | 19:49
    que algu m'expliqui perqué no s'han fet una foto un al costat de l'altre (drets)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa