Pablo Casado: “Prometo una llei per prohibir que es xiuli l’himne d’Espanya”

"Aquesta també inclourà mesures per evitar que es cremin banderes d'Espanya o fotos del Rei i es posin llaços grocs o altres emblemes en espais públics neutrals", ha declarat el líder del PP

Pablo Casado (PP)

Pablo Casado (PP) | Europa Press

El diari MARCA segueix a la seva. Aprofitant que el Reial Madrid ja no juga la Champions League, el mitjà de comunicació espanyol està fent, durant tota aquesta setmana, entrevistes als candidats a la presidència del govern espanyol en les eleccions del 28 d’abril, unes converses en les quals la majoria de polítics espanyols estan intentant guanyar vots amb crítiques a figures mediàtiques de l’independentisme com Pep Guardiola o Gerard Piqué. Pablo Casado, evidentment, no ha volgut ser menys.

 

 El líder del PP s’ha centrat en el defensa del Barça, que no ha tingut pèls a la llengua per defensar els presos polítics en més d’una ocasió: “Jo crec que en Piqué és un gran jugador, però diguem que discrepo molt amb la visió política que té i les formes que utilitza per opinar quan és entrevistat. Jo crec que els esportistes han de tenir una responsabilitat social. Si compares Piqué amb Rafa Nadal, te n’adones que la comparació entre els dos, amb les seves idees i els seus colors, és capritxosa… i això que són grans esportistes els dos”.

 

El titular de l’entrevista a Casado, però, no és aquest. I és que el candidat del Partit Popular ha assegurat que ja té una llei preparada per prohibir que es xiuli l’himne d’Espanya. “Ja la tenim presentada, es diu ‘Llei de símbols’. L’ha tombada el PSOE, estableix mesures per evitar que es xiuli l’himne, es cremin banderes o fotos del Rei i es posin llaços grocs o altres emblemes en espais públics neutrals”, ha assegurat un candidat segons el qual “no es pot utilitzar l’esport per un projecte ideològic i sectari per excloure Espanya del que és Espanya”.

 

Aquesta no ha estat l’única promesa d’un Casado que  ha deixat ben clar que “si soc president d’Espanya, la selecció jugarà al País Basc, a Catalunya i a Navarra”: “És el meu compromís. Al final. L’esport és essencial, és marca Espanya, quelcom que ens uneix a tots. No hi ha més que veure el ridícul que van fer els independentistes quan van intentar prohibir la retransmissió dels partits de la selecció espanyola. La gent sortia als carrers igualment”.

Nou comentari