Món Esport
Nou pas cap al Pacte Nacional per a l’Activitat Física i l’Esport
  • CA

L’administració pública, les entitats privades i el teixit associatiu del país ja s’organitza per traçar les línies mestres de la nova societat, cultura, infraestructures i, fins i tot, el nou sistema de l’esport a Catalunya. Sota el paraigües de l’anomenat Pacte Nacional per a l’Activitat Física i l’Esport, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat -liderada per Gerard Figueras- pretén unir tot el sector públic i privat per a la construcció d’un nou model esportiu i ho vol aconseguir posant d’acord a totes les parts, fins i tot els partits polítics contraris a la independència.

Aquest dilluns, el Secretari General s’ha reunit amb el president i diversos membres de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes amb la voluntat de rebre i estudiar les seves propostes destinades a confeccionar aquest nou model. La Plataforma s’ha posat a disposició del Govern per explicar les limitacions del model autonòmic i els avantatges de tenir un model com a estat català, que “ens permeti arribar allà on vulguem”, ha manifestat el seu president Xavier Vinyals. “Tot aquest esforç té molt més sentit si es fa amb l’objectiu d’assolir una Catalunya independent”, ha afegit.

 

Aquesta organització ha presentat tota una sèrie de propostes per a tirar endavant el Pacte Nacional de la mà del Govern, com són una llei estatal catalana per a l’esport, treballar intensament des de la Generalitat per al reconeixement internacional de totes les federacions catalanes i del Comitè Olímpic de Catalunya, impulsar una llei de mecenatge també per a l’esport de base, establir per llei la voluntarietat de participar en la selecció catalana –a diferència de l’obligatorietat que ara imposa la llei espanyola amb les seleccions estatals-, més recursos per a l’esport tant d’elit com de base i, finalment, crear una marca Catalunya, que aprofiti l’esport com una finestra de coneixement del país al món.

Gerard Figueras, per part seva i en representació de la Generalitat de Catalunya, ha afirmat que “no ens posem cap límit. Hem de deixar a punt les estructures de l’estat català i hem de ser tan ambiciosos com vulguem”.

 

Primera reunió del COC

 

Dos mesos després de la seva reactivació i del nomenament de Gerard Esteva (UFEC) com a president i de Xavier Vinyals (Plataforma) com a vicepresident, el Comitè Olímpic de Catalunya celebrarà la seva primera reunió de junta directiva el proper dimecres 15 de febrer a la seu del Museu Colet. Amb tots els seus membres renovats, el COC buscarà ara l’adhesió de noves federacions catalanes que, fins el 2005, data en la qual va ser desactivat per una sentència del Tribunal Suprem, encara no en formaven part. A més, la directiva crearà una comissió per a la modificació dels seus estatuts, datats del 1999.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa