Món Esport
Mor als 47 anys Emma Roca, pionera de l’esport de muntanya a Catalunya
  • CA

La corredora catalana Emma Roca ha mort als 47 anys després de no poder superar una malaltia per la qual estava hospitalitzada des de feina setmanes. Roca, doctora en bioquímica i bombera del GRAE, ha estat una de les pioneres de l’esport de muntanya a Catalunya, destacant en les curses més importants, l’esquí de muntanya o les proves de ciclisme. Roca, de Bellver de Cerdanya, era un dels grans referents del nostre país en aquest àmbit.

La seva mort ha causat un gran impacte en el món de l’esport de muntanya. El corredor Kilian Jornet ha publicat una piulada en la qual ha escrit: “Es fa difícil dir adeu a la Emma Roca, referent per tants. Una dona que desprenia energía a caudals. Pionera en els raids d’aventura, esquí de muntanya i trail. Investigadora incansable, bombera, organitzadora i ferma veu per l’esport femení… La nostra generació et deu molt”.

La Secretaria General de l’Esport també ha reaccionat amb dolor a la mort de Roca. Des del seu compte de Twitter han publicat el següent text: “La Secretaria General de l’Esport i de l’AF expressa el condol per la mort d’Emma Roca. un referent dels esports de muntanya a Catalunya, com a practicant i com a científica, vessant on va treballar per millorar els estils de vida saludables. Descansi en pau”.



Més notícies
Rafa Nadal, a Madrid | Europa Press
Rafa Nadal, sense Jocs Olímpics ni Wimbledon
Notícia: Rafa Nadal, sense Jocs Olímpics ni Wimbledon
Comparteix
El manacorí ho ha anunciat per sorpresa a les seves xarxes socials
Eriksen, a l'hospital | Europa Press
Eriksen, operat amb èxit, haurà de dur un desfibril·lador intern
Notícia: Eriksen, operat amb èxit, haurà de dur un desfibril·lador intern
Comparteix
El jugador danès haurà d'abandonar l'Inter, ja que la Serie A no deixa que es jugui sota aquestes condicions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa