Món Esport
Més d’una desena de clubs confirmen el desconeixement de les actes notarials
  • CA

Andreu Subies ha explicat als micròfons de ràdios i televisions que les informacions publicades aquest dilluns per El Món, en la qual es destapa una trama de falsificació documental que implica directius, delegats, subdelegats i treballadors de la Federació Catalana de Futbol, “són inexactes i desordenades”.

El president de l’FCF no ha desmentit la informació, com tampoc ho han fet més d’una desena de clubs als quals ha tingut accés aquest diari durant aquest dimarts. Veus autoritzades de l’AEE Vedruna, l’Agullana, el Begur, l’Atlètic Banyoles, el Camós, el Corçà, el Garriguella, l’Hostoles, el Vilanova de la Barca, el Vilafortuny, el Vilabertran i el Vilajuïga, tretze dels quinze clubs consultats durant el dia d’avui, han confirmat un desconeixement absolut de l’existència d’aquestes actes.

 

Alguns d’aquests clubs han admès a El Món que, en alguna de les darreres Assemblees, van delegar el vot als homes i dones que consten en la llista publicada pel diari, però que, en cap cas, els van autoritzar per representar l’entitat en qualitat de vicepresident. Fins i tot, un d’ells assegura que li han falsificat la lletra i la signatura.

De fet, els clubs també admeten desconeixement de la llei a l’hora de delegar el vot per les Assemblees. Alguns delegats comarcals els van demanar aquesta delegació i hi van accedir, sense ser conscients que estaven cometent una il·legalitat. Segons el decret 58/2010 de les entitats esportives catalanes (modificat el 2012), “el vot d’un membre de l’Assemblea és indelegable”, amb una única possibilitat de fer-ho: “en el cas d’impossibilitat manifesta del president o presidenta per exercir la seva representació en una assemblea, la pot exercir el/la vicepresident/a. En cas que manqui la inscripció registral o hagi expirat el mandat, podrà actuar en representació de l’entitat la persona que acrediti notarialment la representació de l’entitat membre.”

 

Un dels clubs, la UE Deltebre, ha desmentit la informació i ha explicat a El Món que José Tomás Pepiol va ser-ne el seu vicepresident durant dos anys, coincidint amb l’acta notarial emesa. Segons han explicat des del club, Tomás Pepiol “havia sortit de la Rapitenca i, com que no tenia junta, no podia seguir a la Federacio. Li va demanar com a favor al president perquè pogués seguir a la Federació”. Essent així, des del diari demanem disculpes al senyor Tomás per haver-li inclòs a la llista dels implicats.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa