La Comissió de Control, Ètica i Disciplina de la UEFA ha sancionat el París Saint-Germain amb el tancament de la seva grada nord durant un partit i amb 43.000 euros de multa per l’encesa de bengales durant el partit entre l’equip francès i el Reial Madrid. El fum i l’espectacle pirotècnic va fer aturar el partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions fins a dues vegades, un fet que ha significat una sanció lleu per al conjunt parisenc.

Un criteri estrany, el de la UEFA, que va ser molt contundent amb el Barça quan els seus socis i afeccionats van començar a exhibir estelades en el minut 17’14” de partits. Després dels expedients oberts en els partits davant el Manchester City, la Juventus -en la final de Berlín-, el Bayer Leverkusen, la Roma i el BATE Borisov, el club blaugrana va aconseguir guanyar la guerra de banderes i va assolir l’objectiu que la UEFA en permetés l’exhibició, després de la indignació dels assistents al Camp Nou que, encara avui, xiulen l’himne de la Lliga de Campions.

 

Tot i la victòria i la modificació de les normes internes de la UEFA, pels cinc partits, el Barça va haver de pagar un total de 155.000 euros a l’ens europeu del futbol, una xifra que contrasta enormement amb la imposada al PSG, que és reincident en aquest tipus de comportament. La reincidència, però, no ha fet incrementar la sanció, que sí que es va anar multiplicant en el cas del Barça i les estelades (10.000, 30.000, 40.000 i 75.000 euros). A més, la Comissió de Disciplina ha acordat tancar sense sanció un procediment obert al PSG per manca de controls de seguretat dins el seu estadi.Nou comentari