Món Esport
Messi posa el català per davant del francès

La relació entre Leo Messi i el català sempre ha estat d’allò més controvertida. El futbolista argentí va arribar a Barcelona amb 13 anys i hi va ser ininterrompudament fins als 34. Part de la seva escolarització va ser en català, de la mateixa manera que va mamar aquesta llengua al Camp Nou i com a jugador del Futbol Club Barcelona durant moltíssims anys. Tot i això, gairebé mai se l’ha pogut sentir parlar en cap altre idioma que no sigui el castellà i això li ha costat dures crítiques per part de determinats sectors del barcelonisme.

Ara que s’ha convertit en jugador del París Saint-Germain (PSG), molta gent estava atenta a veure què faria amb el francès. De moment, ha fet exactament el mateix que amb el català: ignorar-lo. Tanmateix, en una publicació a les xarxes socials sí que ha utilitzat les dues llengües. Ha estat en un post a Instagram on ha agraït els 300 milions de seguidors. L’argentí ha escrit: “Gracias, thank you, gràcies, merci”. Aquí sí que ha tingut en compte els dos idiomes i, curiosament, ha posat el català per davant del francès, i això que ara juga al PSG i ja no forma part de la plantilla del Barça.

Per tant, malgrat que gairebé mai no se l’ha pogut sentir parlant català, ha demostrat tenir una certa vinculació amb la llengua, o com a mínim ser conscient que molts dels seus seguidors són catalans o catalanoparlants. Una cosa similar va passar quan va publicar un vídeo a les seves xarxes socials amb el seu fill, cantant cançons infantils. Curiosament, una d’elles era la tradicional cançó catalana Joan Petit, la qual Messi entonava perfectament. Pot ser que la vergonya li hagi pesat massa durant tots aquests anys per atrevir-se a deixar-se anar.



Més notícies
Ander Mirambell i Queralt Castellet, abanderats espanyols als JJOO d'Hivern de Pequín 2022 | Europa Press
Dos esportistes catalans, abanderats als Jocs Olímpics d’hivern de Pequín
Notícia: Dos esportistes catalans, abanderats als Jocs Olímpics d’hivern de Pequín
Comparteix
El pilot de skeleton Ander Mirambell i la snowboarder Queralt Castellet lideraran la delegació espanyola en la inauguració del certamen
Míchel Sánchez, entrenador del Girona | Europa Press
L’entrenador madrileny del Girona dona una nova lliçó als anticatalanistes
Notícia: L’entrenador madrileny del Girona dona una nova lliçó als anticatalanistes
Comparteix
"Estic aprenent català per cultura i per educació", ha explicat Míchel Sánchez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa