Món Esport
LaLiga expulsa el Reus durant tres anys de les competicions professionals
  • CA
La plantilla del Reus, abans d’un partit. | REUS DEPORTIU / LA LLIGA

La greu crisi econòmica que ha travessat el CF Reus Deportiu es tradueix en una pèssima notícia per al futbol català. El Jutge de Disciplina Social de LaLiga ha resolt l’expedient disciplinari incoat contra el Reus amb l’expulsió del club català de les competicions professionals durant els pròxims tres anys. L’entitat que regeix el futbol espanyol, a més, ha sancionat l’equip tarragoní amb una multa accessòria de 250.000 euros per l’impagament dels sous als seus futbolistes.

 

Després d’analitzar la documentació pertinent, i tenint en compte els Estatus Socials de LaLiga, el Jutge ha considerat que el Reus ha incomplert “els deures i compromisos adquirits amb els seus jugadors en forma de l’impagament de les mensualitats dels salaris, amb la gravíssima conseqüència addicional que sis d’ells han hagut d’abandonar el club”, quelcom que “no ha estat negat” per l’equip del Baix Camp en les al·legacions que havia fet.

 

Així ho ha confirmat LaLiga en una nota informativa publicada i difosa a través de les xarxes socials. Només una setmana després de saber que l’empresa nord-americana US Real Estate Investment comprava l’equip català, els nous inversors del Reus pateixen un contratemps molt dur. Segons el Jutge, “el sanejament (presumpte o real, total o parcial, creïble o no) d’una entitat després d’haver realitzat el fet infractor i haver-se beneficiat d’aquest no pot disminuir els efectes de la sanció“.

 

Encara que la resolució denuncia dues circumstàncies greus a l’hora de graduar la sanció (“l’especial gravetat dels fets comesos i la reincidència”), la sanció imposada al Reus Deportiu ha estat mínima, ja que podria haver estat de cinc temporades tal com s’havia proposat inicialment. La multa econòmica, a més, també podria haver arribat a ser de més de 300.000 euros.

 

Els futbolistes, lliures de firmar amb qualsevol equip

 

La nova mesura allibera immediatament tota la plantilla: els futbolistes són lliures de firmar un nou contracte amb qualsevol altre club. A més, el club català perdrà tots els partits que li resten de l’actual edició de la Lliga 1|2|3 i acabarà la competició amb 21 punts (serà l’últim classificat). Ara, el Reus té quinze dies hàbils per enviar un recurs al Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) i intentar evitar, d’aquesta forma, que la resolució del Jutge de LaLiga sigui definitiva. Caldrà lluitar als despatxos per revertir una situació que, ara sí, ja és excessivament complicada.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa