Món Esport
La UFEC condemna la intervenció dels mitjans públics
  • CA

L’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola ha provocat una onada de rebuig a Catalunya, no solament en l’àmbit estrictament polític, sinó també en d’altres entorns no tant estretament vinculats amb les decisions del dia a dia al Congrés dels diputats de Madrid. Una d’elles ha estat en l’esport. Una gran part de les federacions catalanes i diversos clubs, com el Barça, han condemnat la decisió del govern de Mariano Rajoy d’intervenir la Generalitat de Catalunya i els mitjans de comunicació públics per tal d’evitar la proclamació d’independència i han donat suport a les institucions catalanes sense vacil·lar.

Aquest dimecres al matí, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha expressat el seu més profund rebuig a l’aplicació de l’article 155 i, concretament, ha reafirmat el seu suport explícit als mitjans de comunicació que han de ser intervinguts: Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies. En un comunicat difós a través de les xarxes, el seu lloc web i els diversos mitjans catalans, la UFEC s’ha mostrat totalment en desacord “d’acceptar cap tipus de manipulació o intervenció política dels mitjans. La informació s’ha de regir per criteris sempre professionals i mai polítics”.

 

L’entitat presidida per Gerard Esteva, també president del Comitè Olímpic de Catalunya, creu que “el paper dels mitjans de comunicació públics catalans ha estat i ha de seguir essent imprescindible per a una societat democràtica com la nostra” i, per això, “ens adherim a tots els comunicats que alerten que la intervenció serà ‘un atac sense precedents a la llibertat d’expressió i d’informació'”.

Comunicat de la UFEC.
Comunicat de la UFEC. | UFEC

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa