La Llei de l’esport català d’iniciativa popular es debatrà al Parlament
Preparats, Llestos, Llei: la UFEC promou una nova Llei de l'esport català.
“Preparats, Llestos, Llei”: la UFEC promou una nova Llei de l’esport català. | UFEC

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha publicat el nou espot de promoció de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a una nova Llei de l’esport catalana. La campanya de difusió, titulada “Preparats, Llestos, Llei”, emfatitza en la igualtat efectiva de gènere en l’esport, la potenciació de l’esport per a persones amb discapacitat i la promoció de l’esport base i vol destacar, principalment, la feina que realitzen les entitats, les federacions i els clubs esportius.

 

 

Darrere de qualsevol esportista d’elit, hi ha una xarxa d’entitats que treballen l’esport de base que fa possible els èxits dels grans. L’anunci també vol donar visibilitat als col·lectius que, moltes vegades, no poden fer sentir la seva veu: l’esport femení i l’esport adaptat”, apunta Gerard Esteva, president de la UFEC que fa uns mesos es va plantejar la creació “d’una llei que ens representi, que promogui els nostres valors i que tingui per objectiu impulsar l’esport català”.

 

La proposta de la ILP va entrar al Parlament el passat maig i, des del juny, quan es van habilitar els fedataris i fedatàries, es va iniciar un procés de recollida de signatures que s’allargarà fins al febrer. De moment, ja s’ha superat el nombre de firmes necessàries (50.000) perquè el text sigui debatut pels diputats, però la UFEC seguirà buscant més suport amb l’objectiu de mostrar cohesió i força. Esteva, ambiciós, va proposar arribar a les 200.000 signatures, però sigui com sigui la primera missió ja s’ha aconseguit.

 

La nova Llei de l’esport gira al voltant de tres eixos: un finançament digne, estable i independent que es basi en una col·laboració público-privada, la creació de la Unió d’Esports de Catalunya, una institució sense ànim de lucre que representi tot el sector esportiu no governamental i un model de cooperació entre el Govern, proposador, i la mateixa Unió, executora.Nou comentari