La Federació Espanyola, al costat del Madrid: “Si 18 equips han de jugar a Montilivi, el Barça també ho farà”

Rubiales ha informat, a més, que la FIFA tractarà l'assumpte el pròxim divendres 26 d'octubre, en la Junta de Govern que la institució celebrarà a Ruanda

Luis Rubiales no ha tingut cap dubte a l’hora de tornar-se a posicionar en relació al Girona-Barça dels Estats Units. Per al president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), aquest tema “ja està tancat”: “Nosaltres promovem una competició en què el joc net sempre existeix, i si 18 equips han d’anar a jugar a Montilivi, el Barça també ho haurà de fer“. En una entrevista a Mundo Deportivo, el màxim dirigent de la Federació ha tornat a tombar la proposta de Javier Tebas i ha anunciat que la FIFA tractarà l’assumpte el pròxim divendres 26 d’octubre, ja que aquest és un punt de l’ordre del dia de la Junta de Govern que la màxima institució del futbol mundial celebrarà a Ruanda.

 

“La FIFA té la capacitat per intervenir en qualsevol partit federat del món. Ja sabem el que pensa en relació a tot plegat i va en la línia de la nostra posició. La UEFA m’ha donat tot el suport del món i m’ha comunicat que respectaran la nostra determinació. Ningú en el món del futbol entén que s’actuï contra les institucions sense comptar amb l’opinió d’aquestes“, ha seguit analitzant Rubiales, que creu que el principal problema de l’acord entre LaLiga i Relevent és que la RFEF “va rebre una petició posterior”, i no anterior, a aquest. “Tot va començar malament. Primer s’hauria d’haver parlat amb les institucions que tenen la capacitat de decidir, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional. Crec que ningú ha dit que sí a la disputa del Girona-Barça a Miami i nosaltres, davant aquesta petició sense arguments, necessitem una resposta amb rigor“, ha informat en la mateixa conversa amb el mitjà de comunicació citat.

 

Tot i això, Rubiales també ha deixat clar que, encara que Tebas ho hagués fet d’una forma diferent, ell no hagués acceptat la seva proposta perquè “és molt difícil garantir l’estabilitat de la competició a 6.000 quilòmetres”. Només es pot permetre un duel de competició domèstica fora del seu país “si es tracta d’un en camp neutral” i Infantino, president de la FIFA, “ho ha deixat clar en més d’una ocasió”. “Nosaltres no volem acabar als tribunals i ens imposem la filosofia del diàleg, però també la de la fermesa quan es tracta d’una qüestió de valors”, s’ha justificat el dirigent de la RFEF, que creu que la Xina i els Estats Units “són dos mercats emergents en què estem fent altres coses”: “Generar impacte més enllà de les nostres fronteres és important, però un model de negoci basat exclusivament en això no és un bon exemple“.

Nou comentari